De ce înşală femeile? Ce motive au invocat cele care şi-au trădat partenerul

1 ea si el shutterstock 249947998 jpg jpeg

Conform informaţiilor avute la dispoziţie de Institutul Studiilor despre Familie, bărbaţii înşală mai mult decât femeile, mai ales dacă sunt însuraţi. Cu toate astea, există dovezi care atestă că femeile sunt şi ele tot mai tentate să-şi înşele soţul de ceva vreme încoace.

Într-un articol din The Cut, psihologul belgian Esther Perel a dezvăluit concluzia publicată în cartea sa State of Affairs: Rethinking Infidelity – că rata femeilor căsătorite care înşală a crescut cu 40% din anii '90 încoace, în timp ce numărul soţilor infideli a rămas acelaşi în tot acest timp. Asemenea statistici n-au menirea de-a linişti pe nimeni care a fost trădat în acest fel de partener. Nu fac să dispară sentimentul avut când descoperi aventura extraconjugală pe care o are sau a avut-o cel de lângă tine. Însă ne prezintă motive pentru care femeile au înşelat, prin intermediul celor care chiar au trecut prin aşa ceva şi au ales să explice care a fost tentaţia în cazul lor. Mărturisirile lor au fost făcute publice de Huffpost. „Soţul meu arunca cu chestii. Lovea lucruri. Spărgea obiecte. Mă înjura. Ţipa la mine. Ridica mâna asupra mea. Şi nu-l puteam opri. Nu eram îndrăgostită de bărbatul cu care l-am înşelat pe soţul meu. Dar mă trata aşa cum mi-am dorit să fiu tratată. (...) Relaţia noastră a fost strict sexuală. Nici măcar nu ne îmbrăţişam după sex... Dar mă respecta mai mult decât soţul meu. Aşa că, da, mi-am înşelat soţul. Dar nu l-am înşelat niciodată pe bărbatul cu care m-am măritat. L-am înşelat pe abuzatorul meu”, dezvăluie una dintre persoanele care au acceptat să vorbească despre acest subiect delicat. „Mă înşelase şi el de mai multe ori, iar eu nu eram pregătită să-l părăsesc din cauza copiilor, aşa că m-am răzbunat şi eu culcându-mă cu altcineva. L-am păsăsit două luni mai târziu...”, a spus altcineva.

“Am înşelat pe cineva în viaţa mea. Nu era un tip nemaipomenit, mă acuza tot timpul că mă culc cu alţi bărbaţi când eu nu făceam asta. Însă odată m-a împins până la limită şi am cedat. Îmi tot spunea că o să mă culc cu cineva cu care lucram şi atunci nu mi-a mai păsat. A fost un gest imatur din partea mea, dar măcar l-am părăsit a doua zi şi nu am mai continuat relaţia minţindu-l. Nu vreau să mai înşel pe nimeni niciodată...”, a declarat o infidelă.

„Am făcut-o pentru că nu eram fericită în relaţia noastră şi mi-era, în acelaşi timp, teamă să rămân singură. Nu-mi place confruntarea şi mi-era frică să nu iau o decizie proastă legat de ce ar trebui să fac – să-l părăsesc sau nu. Plângeam mult din cauza asta. Îl făceam pe el să sufere şi sufeream şi eu, dar nu mă puteam desprinde. Într-un final, m-am despărţit de el. Infidelitatea mea a fost groaznică şi nu îl meritam pe partenerul meu din acest motiv”, a conchis altcineva.

„Ne distanţaserăm unul de altul şi nu mai făcuserăm sex împreună de doi ani”, a ţinut să precizeze altă persoană care şi-a dorit să rămână anonimă. „Eram doar nişte prieteni care locuiau împreună. După care s-a întâmplat o delegaţie, am întâlnit cu bărbat arătos, cu care am avut o conexiune imediată şi m-am culcat cu el. I-am spus asta soţului meu, când m-am întors acasă. Am ajuns să facem terapie de cuplu, dar, după un alt an, am divorţat”, şi-a încheiat ea povestea.

Foto - ShutterstockRecente

cuplu   shutterstock 2086941742 jpg
Cuplu jpg
mireasa   pixabay  bride gc93a96564 1280 jpg
sampanie shutterstock 263409551 jpg
Cerere in casatorie jpg
femeie shutterstock 2120630525 jpg
prezervative   condoms g2fdfee469 1280 jpg
cuplu in pat shutterstock 662146600 jpg
femeie ruj rosu shutterstock 151548218 jpg
florarie Brasov jpg
sarut shutterstock 139884175 jpg
barbat si femeie shutterstock 537199063 jpg
sex shutterstock 547359445 ok jpg
ulei de nuca de cocos jpeg
1 cupa menstruala pixabay jpg jpeg
1 clickpentrufemei 1 6 jpg jpeg
1 shutterstock 753257587 jpg jpeg
1 shutterstock 316307606 jpg jpeg
1 femei bune la pat jpg jpeg
1 shutterstock 566711185 jpg jpeg