De ce îşi înşală bărbaţii partenerele pe care le iubesc?

1 74252 original jpg jpeg

Unii bărbaţi consideră că aventurileextraconjugale nu ar leza relaţia şi nici nu reprezintă o lipsă de iubire,ci dimpotrivă,argumentează că sunt ceea ce ajută relaţia,când de fapt motivele reale din spatele scuzelor sunt total opuse.

1. Imaturitatea

Dacă nu are foarte multă experienţă în a avea o relaţie de lungă durată sau dacă nu a înţeles pe deplin că acţiunile sale atrag de la sine consecinţe,cum ar fi să-şi rănească partenera,se va gândi că este în regulă ca din când în când,să aibă aventuri. S-ar putea gândi la monogamie mai mult ca la o convenţie decât un statut care l-ar putea avantaja.

2. Insecuritatea

Poate că se simte prea bătrân,ori prea tânăr sau poate că nu se consideră suficient de frumos,drept pentru care,ca să-şi hrănească ego-ul,va căuta validare în alte femei decât partenera sa,folosindu-se de metode de seducţie ca să le stârnească interesul şi să se facă dorit şi căutat.

3. Vrea să pună punct relaţiei

A decis să se despartă de partenera actuală,însă nu are curajul să puna punct relaţiei,cu toate că se simte nefericit şi neîmplinit. Încearcă să îşi găsească fericirea în braţele altei femei şi astfel,pune femeia în situaţia de a se depărţi de el,forţată fiind de împrejurări.

Citeşte şi:Ai aflat că te-a înşelat-ce faci acum?

4. Confuzie între iubire şi dorinţă

Există posibilitatea să perceapă în mod eronat ideea de relaţie romantică şi de durată,confundând-o adeseori cu pasiunea trecătoare. Desigur,şi într-o relaţie de lungă durată cu timpul iubirea nu mai pare la fel de intensă,asta pentru că ea se transformă şi capătă alt înţeles.

5. Egoism

În adâncul lui nu şi-a dorit niciodată o relaţie cu tot ceea ce implică ea,dar a vrut să se conformeze standardelor sociale şi deşi nu era pregătit,din cauza presiunii vârstei,ori a prietenilor care se însurau parcă pe bandă rulantă în jurul lui,a decis că e capul să pună punct burlăciei. Monogamia este pentru el un sacrificiu imens,deoarece el este prin natura sa un veritabil vânător.

6. Aşteptări nerealiste

Nu puţine sunt cazurile în care el consideră ca odată ce şi-a ales o parteneră,aceasta trebuie să fie nonstop la dispoziţia lui şi toată atenţia ei să fie canalizată înspre el,fără ca lui să îi pese că partenera sa are şi ea viaţa ei,care nu îl poate implica mereu pe el. Şi dacă nu există o înţelegere între cei doi,o punte comună, în el se poate naşte frustrarea şi dorinţa de a vrea să se împlinească în afara relaţiei.

CIteşte şi:Ce nu ştiai despre înşelat şi e timpul să afli

Sursă foto:huffingtonpost.ca