De ce unele cupluri nu mai fac sex? Cele mai întâlnite motive pentru care pe amândoi îi doare capul

1 shutterstock 1021843951 jpg jpeg

Când partenerii unui cuplu încep să caute scuze când vine vorba despre activitate sexuală, există întotdeauna un motiv sau mai multe pentru care se ajunge la această situaţie de „secetă‟. Rutina, grijile, apariţia copiilor sunt unele dintre cele mai frecvente, însă nu şi singurele, iar tu şi partenerul tău ar trebui să aflaţi ce provoacă aceste tulburări în realitatea de zi cu zi a relaţiei voastre.

Să înţelegi de ce nu mai există viaţă sexuală în cuplul vostru este primul pas către îmbunătăţirea acestui aspect. Noi te ajutăm să cauţi printre aceste cauze frecvente ale dispariţiei libidoului, aşa cum au fost identificate ele de către specialişti, şi să afli ce poţi face pentru a reaprinde pasiunea.

Oboseala ucide pasiunea

Epuizarea fizică este principalul inamic al intimităţii. Oboseala afectează dorinţa sexuală mai mult decât orice altă cauză posibilă şi este un lucru binecunoscut în cazul multor cupluri. Între responsabilităţile de la muncă şi cele domestice, îngrijirea copiilor şi poate chiar şi a părinţilor în vârstă, sexul ocupă un loc foarte jos pe lista de priorităţi. Este destul de greu să te gândeşti la sex şi chiar şi mai greu să îl iniţiezi, dacă nu îţi mai rămâne nicio fărâmă de energie. Dacă asta este cauza abstinenţei voastre, sigur veţi identifica şi o rezolvare la îndemână, astfel încât să găsiţi timp pentru o seara pasională în doi.

Nu vă simţiţi bine în pielea voastră

stanga
dreapta
9 promo cpf 3 jpg jpeg

De-a lungul anilor, corpul tău este posibil să se fi schimbat, iar acest lucru este ceva normal. Poate că acesta este rezultatul apariţiei copiilor, al îmbătrânirii, al schimbării stilul de viaţă, renunţării la sport etc. Oricare ar fi motivul, aproape nimeni căruia nu îi place cum arată nu vrea să se dezbrace în faţa cuiva care i-a văzut în vremuri mai bune. Gândeşte-te bine dacă nesiguranţa ta este fondată şi dacă nu cumva ai o imagine deformată despre tine, înainte de a refuza acţiunea din dormitor. Iar dacă partenerul tău este unul de lungă durată şi te iubeşte, aspectul fizic ar trebui să conteze prea puţin spre deloc.

Amândoi aţi renunţat să vă mai îngrijiţi

Odată ce te simţi sigur pe relaţia ta, nu mai depui eforturi, iar asta poate avea repercusiuni şi-n cazul aspectului tău fizic. Este posibil ca unul dintre parteneri (sau ambii) să nu mai acorde aceeaşi atenţie propriei igiene, aşa cum o făcea la începutul relaţiei. În cazul ăsta, e de înţeles de ce scade atracţia: nimeni nu vrea să facă sex cu o persoană care nu face duş regulat, nu se epilează, are manichiura neîngrijită etc. Chiar dacă o discuţie pe acest subiect poate fi sensibilă, ea trebuie să aibă loc:  vorbeşte cu partenerul tău legat de acest aspect care te deranjează şi fii receptivă, la rândul tău, la astfel de critici.

Plictiseala, inamicul apetitului sexual

Lipsa de noutate şi aceeaşi rutină sexuală îşi pot pierde atractivitatea în timp. Cine este, până la urmă, entuziasmat să facă acelaşi lucru, în acelaşi fel, de fiecare dată? În plus, în cazul cuplurilor de lungă durată, este posibil ca relaţia să se transforme într-un aranjament domestic în care cei doi parteneri lucrează împreună pentru a menţine un stil de viaţă de care amândoi au nevoie. În acest caz, este foarte probabil ca romantismul şi sexualitatea să fi părăsit de mult... clădirea. Se discută foarte mult despre bani şi foarte puţin despre sex. În ambele cazuri, este nevoie de o injecţie cu nou şi provocare pentru reapariţia dorinţei. Primul pas: opreşte-te din a-ţi privi soţul ca pe un partener de afaceri!

Nu mai aveţi încredere unul în altul

În unele relaţii, o aventură a unuia dintre parteneri poate lăsa răni adânci la capitolul încredere. Poate că l-ai iertat şi ai trecut peste faptul că te-a înşelat, însă ţi-este foarte clar că vei fi mereu suspicioasă în ceea ce-l priveşte. Şi cine ar vrea să devină intim şi vulnerabil cu cineva în care nu are încredere? În plus, o persoană care este încă supărată pe partenerul ei este puţin probabil să-şi dorească intimitate fizică. Este esenţial ca partenerii să-şi rezolve problemele de încredere şi furia latentă care trenează în urma unei aventuri, înainte ca viaţa lor împreună să aibă de suferit. Inclusiv cea sexuală.

@shutterstockRecente

mireasa   pixabay  bride gc93a96564 1280 jpg
sampanie shutterstock 263409551 jpg
Cerere in casatorie jpg
periaj   dinti   shutterstock 1335284804 jpg
prezervative   condoms g2fdfee469 1280 jpg
cuplu in pat shutterstock 662146600 jpg
femeie ruj rosu shutterstock 151548218 jpg
florarie Brasov jpg
sarut shutterstock 139884175 jpg
barbat si femeie shutterstock 537199063 jpg
sex shutterstock 547359445 ok jpg
ulei de nuca de cocos jpeg
1 cupa menstruala pixabay jpg jpeg
1 clickpentrufemei 1 6 jpg jpeg
1 femeie furioasa shutterstock 230996917 jpg jpeg
1 shutterstock 753257587 jpg jpeg
1 shutterstock 316307606 jpg jpeg
1 femei bune la pat jpg jpeg
1 shutterstock 566711185 jpg jpeg
1 70882 original jpg jpeg