Dormiţi adesea în această poziţie? Riscaţi să divorţaţi în viitorul apropiat

1 jackson simmer vqg809b sre unsplash jpg jpeg

Poziţia în care dormi alături de partener poate indica existenţa unor probleme în cuplu. Unul dintre semnalele evidente este dormitul în paturi separate, dar chiar şi dacă vă odhiniţi în acelaşi loc, poziţia pe care o aveţi când adormiţi oferă o perspectivă asupra stării în care se găseşte căsătoria voastră.

Un nou sondaj din Marea Britanie a constatat recent că aproape 90% dintre cuplurile divorţate dormeau de obicei într-o anumită poziţie. La realizarea studiului au luat parte circa 5.000 de femei divorţate şi aproximativ 4.800 de bărbaţi divorţaţi. Cercetătorii au fost interesaţi să determine dacă poziţiile de somn au vreo corelaţie cu divorţul. Rezultatele au arătat că o poziţie inocentă în aparenţă dezvăluie că au probleme pe care ar fi indicat să le rezolve dacă vor ca relaţia lor să dureze.

Ce explică alegerea acestei poziţii de somn?

Conform datelor strânse în urma sondajului, 86% dintre respondenţi au admis că poziţia lingură, cu varianta în care femeia îşi îmbrăţişează partenerul, era adoptată adesea de cuplurile care au solicitat divorţul.

Unii experţi spun că această poziţie este un indiciu că partenerii nu mai găsesc resurse pentru a se conecta unul cu altul, pentru a se apropia din punct de vedere emoţional. Atunci când o femeie simte nevoia să-şi îmbrăţişeze astfel soţul înseamnă că este îngrijorată de bunul mers al căsătoriei şi încearcă să-şi arate dragostea şi grija pentru el ori teama pentru viitorul relaţiei de cuplu.

Expertul în ştiinţa somnului, Alex Savy, a indicat faptul că femeile tind să doarmă în poziţia lingură, cea în care ea îl îmbrăţişează pe el, atunci când nu primesc suficientă atenţie sau afecţiune. Pe de altă parte, această poziţie poate să-i facă pe bărbaţi să se simtă sufocaţi de parteneră. Expertul avertizează că, în viitor, se poate ajunge la suprimarea sentimentelor de nemulţumire, care ulterior ar putea conduce cuplul la luarea deciziei de a divorţa. Bărbaţii adoptă poziţia lingură, cea în care ei îşi îmbrăţişează partenera, atunci când sunt mulţumiţi în căsătorie, când se simt iubiţi şi vor să-şi exprime dragostea prin acest tip de aşezare în timp ce dorm.

Ce-i de făcut?

Dacă ştii că obişnuiţi să dormiţi în poziţia indicată de studiu, nu e cazul să te sperii că vei ajunge la un divorţ. Rezervă-ţi puţin timp pentru a-ţi examina relaţia şi a identifica ce trebuie îmbunătăţit, apoi vorbeşte cu partenerul tău. Discutaţi despre ceea ce vă nemulţumeşte pe fiecare. Încearcaţi şi să aveţi o poziţie de somn diferită, cum ar fi îmbrăţişarea faţă în faţă, pentru a vă apropia mai mult.

Sondajul realizat de britanici indică şi alte poziţii care pot demonstra că există frustrări ale partenerilor. Pe locul al doilea în sondaj se află poziţia în care unul dintre parteneri îmbrăţişează piciorul celuilalt. 82% dintre respondenţi au indicat această poziţie ca fiind cea mai des adoptată înainte e a divorţa. 73% dintre participanţii la sondaj au spus că obişnuiau să doarmă cu spatele unul la altul, fără să se atingă, iar 71% şi-au amintit că dormeau ca soldaţii, cu faţa în sus, unul lângă celălalt, dar fără să se atingă. Se pare că dintre toate, poziţia spate în spate a fost considerată de femei drep cea mai frustrantă, mai ales din punct de vedere psihologic.Recente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg