Efectele neştiute ale masturbării

placere jpeg

Chiar şi în zilele de astăzi, când subiectele despre viata intimă sunt des întâlnite, masturbarea continuă să fie un subiect tabu. Îţi spunem în cele ce urmează care sunt efectele benefice şi neştiute ale acesteia.

Deseori,oamenii refuză să discute despre viata sexuală,din jenă şi pentru că e un subiect mult prea intim de abordat. De aceea,este lesne de înţeles de ce întrebări legate de masturabare,de genul:„Este bine să fie practicată cu regularitate?“ şi „Are limite de vârstă?” trezesc reacţii care mai de care mai diverse. Însă,pe lângă toate acestea,unele lucruri privind masturbarea trebuie luate în calcul. 

Eliberează hormonii

Potrivit unui studiu publicat de Universitatea din Michigan,în 2009,orgasmul determină organismul să elibereze endorfine,dopamină şi oxitocină,aşa numiţii hormoni ai dragostei. Totodată,creşterea acestor hormoniduce la scăderea cortizonului,hormonul responsabil de stările de stres pe care le experimentezi zilnic. Nivelurile crescute de cortizol duc la iritaţii,consumul de alimente pe bază de stres,insomnie şi acumularea de kilograme. Asta înseamnă că masturbarea ajută corpul să fie mult mai tonifiat.

Reduce pofta de junk-food

Nivelurile mai ridicate de oxitocină te fac să te simţi mai fericită,ceea ce presupune că vei ţine la distanţă pofta de alimente pline de zaharuri,brânzeturi sau alte produse consumate pe bază de stres.

Te ajută să fii mai pozitivă

Femeile care se masturbează regulat au şanse mult mai mari să se accepte aşa cum sunt şi să se simtă bine în corpul lor. Când ştii de ce ai nevoie pentru a te simţi bine şi a ajunge la orgasm,nu faci decât să întăreşti inteligenţa emoţională şi conexiunea cu propriul corp.

Are rol de analgezic

Orgasmele cresc fluxul de sânge atât la nivelul creierului,cât şi al organelor de reproducere,ceea ce ajută la calmarea crampelor menstruale şi a durerilor de cap.  Nu te-ai fi gândit la asta,nu?Recente

Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg
Lucruri despre femei pe care barbatii nu le inteleg jpg
dragoste sex jpg
relație nouă jpg
Gelozie jpg
Convingeri toxice care pot distruge o relatie Sursa imagine shutterstock 381409303 jpg
Cum testeaza un barbat o partenera in functie de zodia lui Sursa imagine Pixabay jpg
rutinaa in cuplu shutterstock 645816364 jpg
tainele orgasmului shutterstock 47542420 jpg