Idei pentru lenjeria sexy, în funcţie de siluetă

1 63015 original jpg jpeg

Vrei să fii atrăgătoare pentru partenerul tău - dar cum procedezi ca să alegi desuurile care-ţi pun formele în valoare, fără să fii vulgară? Citeşte recomandările noastre!

Forma sutienului

Depinde de decolteul pe care-l vei purta. Dacă optezi pentru un decolteu rotunjit (în formă de „U”),alege un sutien de tip „coşuleţ”. Acesta garantează rotunjimi senzuale şi se potriveşte la o gamă largă de haine.

Pentru un decolteu mai mic,  drept  şi  atractiv,foloseşte sutienul tip „balconette” (cunoscut şi sub numele de „balcony”). Acesta oferă un contur ferm,pune în valoarea partea superioară a bustului,efectul fiind cât se poate de feminin.

Vrei un decolteu îndrăzneţ? Mizează pe un sutien push-up,care-ţi garantează efectul „femeie fatală”. Dotat cu pernuţe de aer sau de silicon,este potrivit pentru sânii mici,dar nu numai-şi oferă confort maxim. Îţi garantează un decolteu adânc,prin ridicarea şi apropierea sânilor.

Dacă visezi la un decolteu în „V”,de la „vertiginos”,optează pentru un sutien cu cupă tip „plunge”,care are partea dintre cupe foarte adâncă.

Pentru o ţinută care-ţi pune în valoare bustul,optează pentru un sutien fără bretele. E ideal pentru rochiile care-ţi lasă umerii dezgoliţi.

Ce materiale sunt cele mai potrivite?

Dantelă,broderie,tul,saten,organza... toate acestea sunt potrivite pentru o lenjerie atrăgătoare. În timp ce dantela şi satenul sunt sexy,broderia şi materialul de tul adaugă o notă retro.

Satenul rontunjeşte formele şi le face să arate mai pline-deci atenţie la dimensiunea sânilor. Poţi folosi desuuri şi din materiale combinate.

Cu sau fără portjartier?

Simbol al lenjeriei sexy,portjarietul nu este însă obligatoriu. Dar,dacă îţi place să-l porţi,alege-l de aceeaşi culoare ca sutienul şi restul accesoriilor,şi optează pentru cele lucrate cu mare fineţe (cu broderii,panglici). Foarte atăgătoare sunt cele din tul şi saten.

Dacă nu te simţi comodă să-l porţi,poţi opta în schimb pentru dresuri cu bandă adezivă,care sunt şi sexy şi practice.

Pentru toate formele

Multe femei plinuţe evită să poarte desuuri sexy,de teamă că nu li se potrivesc. Nimic mai fals:lenjeria sexy dă bine pe toate tipurile de siluete – trebuie doar să găseşti modelul potrivit.

Dacă ai un bust generos,talie fină şi şolduri pline,optează pentru un sutien „plunge” şi un slip care diminuează volumul feselor,de culoare neagră sau violet închis.

Dacă ai forme rontunjite,nu ezita să porţi sutien din dantelă,în formă de coşuleţ,necăptuşit,asortat cu un slip cu mici volane. Dacă vrei să porţi o rochie mulată,alege pe dedesubt o bustieră care-ţi va sublinia talia şi care îţi va masca rotunjimile excesive.

Dacă eşti minionă,foloseşte sutien coşuleţ push-up şi un string asortat.

Ce culoare?

Negrul şi roşul sunt culorile favorite pentru lenjerie sexy,negrul fiind potrivit cu formele de orice dimensiune. Violetul închis,culoarea cafelei,bleumarinul sunt tonurile în trend pentru lenjeria sexy. Albul poate fi şi el sexy,dar într-un mod mult mai conformist.

Nu uita că piesele de lenjerie trebuie să se armonizeze coloristic şi estetic!

Citeşte şi:

Aşa faci dintr-un machiaj de zi unul de seară!

Integrează corect rozul în ţinutele tale