Împreună, dar cu preocupări diferite?

1 53767 original jpg jpeg

Lucrurile esenţiale, fără de care o relaţie nu poate supravieţui, cele care dau sarea şi piperul, sunt, de când lumea, „banalele“ hobby-uri. Şi atunci când focul începutului se transformă în sentimente mai aşezate, pasiunile comune joacă rolul argilei care prinde cărămidă de cărămidă, dând rezistenţă zidurilor de cetate.

Dacă doi oameni nu împărtăşesc şi pasiuni comune,atunci creşte riscul ca ei să se îndepărteze,păşind în cercuri diferite,cu potenţiali parteneri mai atrăgători. Vestea bună este că poţi să eviţi scenariul acesta pesimist.

Contrariile se atrag,asemănările sunt de durată

Vorbele din popor,care de obicei au valoare şi poartă cu ele înţelepciunea bătrânilor,par că se cam bat cap în cap pe tema asemănărilor. Un proverb spune că cine se aseamănă se adună,celălalt decretează:„Contrariile se atrag“. Analizând mai atent cele două zicale,vom observa că la prima există mai degrabă o finalitate,apare ideea de grup,o familie.

Şi cam aşa şi stau lucrurile în realitate. Cercetările în domeniu susţin ideea similarităţilor între parteneri,fiindcă acestea conduc la atracţie reciprocă şi la relaţii de mai bună calitate.

Dar ce facem cu situaţiile în care o femeie nesigură,cuminte ajunge în braţele unui băiat rău,dur? La nivel conştient,cei doi poate par foarte diferiţi,dar inconştient pot fi „legaţi“ de o rană comună. Bărbatul a ajuns un dur pentru că nu a avut niciodată încredere în el şi continuă să aibă o imagine rea din frică şi incertitudine. Cât despre fata cuminte şi nesigură,ea este atrasă conştient de forţa lui,iar inconştient de suferinţa lui similară.

Mai avem nevoie şi de... hobby-uri

Fiindcă sunt acele lucruri care ne încarcă cu energie în timpul liber,„oaze“ de sănătate şi de relaxare pentru foarte mulţi dintre noi. Serviciul ne duce la o permanentă fugă contracronometru,iar hobby-urile sunt asemenea unor „lagune“ în care ne putem simţi în largul nostru cu partenerul.

Tu vrei una,el vrea alta

Eşti extrovertită,munceşti pe rupte,dar îţi şi plac călătoriile şi distracţia,în vreme ce el este introvertit,bucurându-se de timpul liber cu o zi întreagă în care să... stea. Unde mai pui că aventura pentru el este o masă în doi la un restaurant din cartier!

Cu siguranţă că,din afară,aţi putea părea total diferiţi,preferinţele voastre fiind ca nordul şi sudul,şi este greu de imaginat că această relaţie poate fi ideală sau energizantă pentru voi doi.

De multe ori,o astfel de relaţie apare pe un „teren“ de dependenţă,în care un partener îl hrăneşte pe celălalt,sau într-o relaţie care are un singur liant puternic – de exemplu,o compatibilitate intimă extraordinară –,dar care se va destrăma cel mai probabil imediat ce acel unic liant slăbeşte.

Puterea numitorului comun

Dacă ambii parteneri sunt în schimb echilibraţi în orele de muncă,somn şi relaxare,iar timpul liber pe care îl au îl petrec şi în activităţi care le fac plăcere,atunci şansele de fericire ale cuplului cresc. Chiar dacă sporturile iubite sunt diferite,pasiunea comună pentru sport va face ca fiecare dintre parteneri să-l înţeleagă şi să-l susţină pe celălalt.

De asemenea,dacă amândoi trudiţi la serviciu,după care veniţi acasă şi gătiţi împreună,citiţi fiecare cărţile preferate şi ieşiţi o dată în oraş cu prietenii,altă dată împreună,dar amândoi simţiţi că faceţi lucruri care vă plac şi vă apropie,atunci înseamnă că v-aţi ales de minune.

simeon stalpnicul png

Dacă ai nevoie de o consultaţie sau de consiliere,intră pe adresa www.mediclass.ro sau sună la 0724.539.589

Alexandru Cojocaru,psihoterapeut Mediclass,www.mediclass.ro



Recente

Iată totul despre testele rapide pentru boli cu transmitere sexuală și cum să le faci! jpg
diferenta de varsta jpg
Cupluri fericite jpg
cuplu jpg
7 indicii ca partenerul este nesigur pe tine  Sursa foto shutterstock 1926380891 jpg
seducție  foto   Shutterstock jpg
cuplu shutterstock 764346061 jpg
Pauza erotica  Sursa foto shutterstock 2191768607 jpg
Inghetata preferata iti prezice compabilitatea in cuplu  Sursa foto shutterstock 644431765 jpg
Fexting  Ce este si cum afecteaza relatiile  Sursa foto shutterstock 1241420521 jpg
divort jpg
prima intalnire, falsitate jpg
lipsa atractiei sexuale jpg
bărbat și femeie  foto   Shutterstock jpg
fructe  foto   Shutterstock jpg
casatorie jpg
Cearta in cuplu  Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu  foto   Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg