Împreună, dar cu preocupări diferite?

1 53767 original jpg jpeg

Lucrurile esenţiale, fără de care o relaţie nu poate supravieţui, cele care dau sarea şi piperul, sunt, de când lumea, „banalele“ hobby-uri. Şi atunci când focul începutului se transformă în sentimente mai aşezate, pasiunile comune joacă rolul argilei care prinde cărămidă de cărămidă, dând rezistenţă zidurilor de cetate.

Dacă doi oameni nu împărtăşesc şi pasiuni comune,atunci creşte riscul ca ei să se îndepărteze,păşind în cercuri diferite,cu potenţiali parteneri mai atrăgători. Vestea bună este că poţi să eviţi scenariul acesta pesimist.

Contrariile se atrag,asemănările sunt de durată

Vorbele din popor,care de obicei au valoare şi poartă cu ele înţelepciunea bătrânilor,par că se cam bat cap în cap pe tema asemănărilor. Un proverb spune că cine se aseamănă se adună,celălalt decretează:„Contrariile se atrag“. Analizând mai atent cele două zicale,vom observa că la prima există mai degrabă o finalitate,apare ideea de grup,o familie.

Şi cam aşa şi stau lucrurile în realitate. Cercetările în domeniu susţin ideea similarităţilor între parteneri,fiindcă acestea conduc la atracţie reciprocă şi la relaţii de mai bună calitate.

Dar ce facem cu situaţiile în care o femeie nesigură,cuminte ajunge în braţele unui băiat rău,dur? La nivel conştient,cei doi poate par foarte diferiţi,dar inconştient pot fi „legaţi“ de o rană comună. Bărbatul a ajuns un dur pentru că nu a avut niciodată încredere în el şi continuă să aibă o imagine rea din frică şi incertitudine. Cât despre fata cuminte şi nesigură,ea este atrasă conştient de forţa lui,iar inconştient de suferinţa lui similară.

Mai avem nevoie şi de... hobby-uri

Fiindcă sunt acele lucruri care ne încarcă cu energie în timpul liber,„oaze“ de sănătate şi de relaxare pentru foarte mulţi dintre noi. Serviciul ne duce la o permanentă fugă contracronometru,iar hobby-urile sunt asemenea unor „lagune“ în care ne putem simţi în largul nostru cu partenerul.

Tu vrei una,el vrea alta

Eşti extrovertită,munceşti pe rupte,dar îţi şi plac călătoriile şi distracţia,în vreme ce el este introvertit,bucurându-se de timpul liber cu o zi întreagă în care să... stea. Unde mai pui că aventura pentru el este o masă în doi la un restaurant din cartier!

Cu siguranţă că,din afară,aţi putea părea total diferiţi,preferinţele voastre fiind ca nordul şi sudul,şi este greu de imaginat că această relaţie poate fi ideală sau energizantă pentru voi doi.

De multe ori,o astfel de relaţie apare pe un „teren“ de dependenţă,în care un partener îl hrăneşte pe celălalt,sau într-o relaţie care are un singur liant puternic – de exemplu,o compatibilitate intimă extraordinară –,dar care se va destrăma cel mai probabil imediat ce acel unic liant slăbeşte.

Puterea numitorului comun

Dacă ambii parteneri sunt în schimb echilibraţi în orele de muncă,somn şi relaxare,iar timpul liber pe care îl au îl petrec şi în activităţi care le fac plăcere,atunci şansele de fericire ale cuplului cresc. Chiar dacă sporturile iubite sunt diferite,pasiunea comună pentru sport va face ca fiecare dintre parteneri să-l înţeleagă şi să-l susţină pe celălalt.

De asemenea,dacă amândoi trudiţi la serviciu,după care veniţi acasă şi gătiţi împreună,citiţi fiecare cărţile preferate şi ieşiţi o dată în oraş cu prietenii,altă dată împreună,dar amândoi simţiţi că faceţi lucruri care vă plac şi vă apropie,atunci înseamnă că v-aţi ales de minune.

simeon stalpnicul png

Dacă ai nevoie de o consultaţie sau de consiliere,intră pe adresa www.mediclass.ro sau sună la 0724.539.589

Alexandru Cojocaru,psihoterapeut Mediclass,www.mediclass.roRecente

sex la birou foto  Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă foto  Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024 Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie jpg
bărbat în boxeri foto  Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori Aaa atragi dragostea Sursa foto shutterstock 157161779 jpg