Informaţii despre sărut. 9 lucruri pe care nu le ştiai despre el

1 64611 original jpg jpeg

Sărutul este cel mai frumos mod de exprimare a dragostei faţă de partener, şi invers. Există mai multe moduri de a săruta, şi asta în funcţie de cine te sărută. Iată 9 informaţii despre sărut.

Iată ce nu ştiai despre sărut:

1. Informaţii despre sărut - Sărutul este bun pentru tine

Sărutul este sănătos. Acesta te binedispune,te face mai fericită, ajută circulaţia,previne apariţia cariilor dentare şi poate reduce durerile de cap.

2. Este un antrenament

În timp ce un pupic rapid pe obraz foloseşte numai 2 muşchi ai feţei,un sărut franţuzesc se spune că utilizează 34,ceea ce înseamnă aproape toţi muşchii. Un sărut romantic,dar foarte scurt va arde câteva calorii,în timp ce un sărut pasional franţuzesc poate arde până la 5 calorii. Aşadar,un sărut care durează un minut arde aproximativ 26 de calorii.

3. Informaţii despre sărut - Sărutul este ca un drog

Endorfinele eliberate atunci când săruţi sunt de 200 de ori mai puternice decât morfina şi are efect de drog. Prin urmare,acesta este motivul pentru care te simţi ameţită după un sărut care durează mai mult de jumătate de minut.

4. Este locul de transmisie al bacteriilor

Ştiai că printr-un sărut se pot transmite 278 tipuri de bacterii? Un sărut destul de lung ar putea transmite 10 milioane de bacterii. Acesta e un motiv suficient de întemeiat pentru a te săruta doar cu o singură persoană în care ai încredere că se spală pe dinţi.

5. Informaţii despre sărut - Unele boli pot fi transmise cu un sărut  

Sunt sigură că ai fost conştientă de faptul că mononucleoza sau herpesul pot fi transmise cu un sărut. În plus,un caz din 1997,arată că o femeie a fost infectată cu HIV prin sărut. Acest lucru a fost posibil,pentru că ambele persoane au transmis o serie de germeni trecuţi prin sângele uman. Totuşi,e un caz care te face să te reflectezi.

6. Sărutul în public este ilegal în unele locuri

Prin secolul XVI,săruturile publice în Napoli au fost pedepsite cu moartea. Şi acum în unele locuri,cum sunt Ceder Rapids,Iowa şi în Hartford Connecticut,femeile nu pot săruta soţiI,duminica în locurile publice.

7. Informaţii despre sărut - Ştiinţa sărutului    

Ştiai că există o ştiinţă care studiază sărutul? Se numeşte philematology şi se concentrează pe tipurile de săruturi şi ce înseamnă,în diferite culturi. Există un termen şi pentru frica de sărut,numit philemaphobia. Aceasta variază în severitate de la cei care au o teamă uşoară a săruta din cauza lipsei de experienţă sau cei care au o teamă gravă din cauza transmisiei unor bacterii.

8. Buzele sunt sensibile

Buzele tale sunt una dintre zonele cele mai sensibile ale corpului,astfel încât nu e de mirare de ce ne place să sărutăm. Buzele şi degetele sunt considerate a fi cele mai sensibilepărţi ale corpului nostru ca urmare a numărului mare de receptori pe care le au.

9. Informaţii despre sărut - Este bun pentru dinţi 

Sărutul şi anticipând un sărut,produce o creştere de salivă în gură,care este foarte bună pentru dinţi. Saliva ajută la eliminarea bacteriilor de pe dinţi şi chiar previne apariţia cariilor.