Învaţă să înăbuşi conflictele încă din faşă!

1 69832 original jpg jpeg

Certurile în cuplu pot degenera foarte uşor, însă există şi căi prin care “binele” poate învinge. Cu tonalitatea şi atitudinea potrivită poţi face minuni! Iată câteva secrete!

Temperează-te!

Motivul pentru care certurile devin aprinse este că în acele momente nu mai judecăm limpede.

Eşti atât de nervoasă încât nu mai dedici suficient timp procesării informaţiei pe care o scoţi pe gură şi asta te poate costa. Ştii cum se zice:„l-a luat gura pe dinainte”,şi de cele mai multe ori aşa se întâmplă.

Pentru a nu o răni pe persoana de lângă tine,cel mai bine ar fi să-ţi controlezi emoţiile. Mai mult ca sigur şi partenerul tău va face mai multe eforturi ca să-ţi urmeze exemplul.

Stai josNu ştiu cât sens are pentru tine,însă cel mai bine ar fi să fii aşezată atunci când porţi o discuţie cu partenerul tău. Dacă vrei efecte totale,stai culcată în pat şi continuă de acolo discuţia.

Această poziţie transmite creierului tău „senzaţia”  de siguranţă,calm şi odihnă,şi vei observa că furia se va domoli aproape instant.

Pieptul se încordează,gâtul pare că pulsează,faţa se încinge. Când furia se declanşează,creşte şi nivelul adrenalinei şi organismul tău se pregăteşte de luptă. Nu râde,aşa este!

Pentru a-ţi readuce corpul şi mintea într-un punct neutru,închide ochii,respiră adânc şi numără descrescător de la 10 la 1. Când respiri aşa,trecând aerul prin abdomen,îi transmiţi  creierului tău că situaţia s-a schimbat şi că nu mai este nevoie de atâta agitaţie chimică.

În loc să te grăbeşti să-i dai partenerului tău răspunsuri tăioase şi parţial ironice,încearcă altă abordare. Fă-te că nu ai înţeles ce a spus şi roagă-l să repete.

În felul acesta,persoana respectivă va fi mult mai atentă la ce spune,la felul cum formulează şi de cele mai multe ori,tendinţa va fi să „ambaleze” mai frumos reproşul.

Atunci când eşti confruntată cu ceva,adu-ţi aminte că nu eşti nevoită să răspunzi imediat. Ia-ţi cât timp este nevoie. Nu trebuie să simţi presiune din partea partenerului tău,aşa că poţi să-i spui că ai nevoie de câteva momente de reflecţie.