Lucruri neştiute despre sexul anal

1 70317 original jpg jpeg

Sexul anal poate părea un subiect tabu, dar în spatele uşilor închise, multe femei l-au încercat. Sunt însă puţine lucruri care se ştiu despre acesta, motiv pentru care ţi-am pregătit o listă lucruri neştiute despre sexul ana.

Potrivit unui studiu publicat în 2015 în Jurnalul de Medicină Sexuală,între 1 şi 3 femei cu vârste cuprinse între 19 şi 44 de ani l-au încercat cel puţin odată. Fie că eşti curioasă sau o cunoscătoare în tainele acestui raport sexual,sexul anal a devenit un curent ce merită timp pentru a avea parte de o experienţă uimitoare.

Sexul anal nu ar trebui să doară

„Este posibil să apară o senzaţie ciudată,dar făcut în mod corect,sexul anal nu ar trebui să fie dureros“,spune Alyssa Dweck,profesor asistent la Şcoala de Medicină Mount Sinai,New York,SUA. Evită această experienţă sexuală dacă ai hemoroizi sau probleme digestive,şi foloseşte mult lubrifiant. Spre deosebire de vagin,anusul nu creează propria lubrifiere în timpul excitării. Încearcă lubrifiantul pe bază de silicon.

Sexul anal nu duce la incontinenţă

„Unii oameni se tem că sexul anal va duce la incontinenţă,ceea ce nu este cazul“,spune Dweck. Anusul se va întinde pentru a se potrivi unui penis şi apoi va reveni la normal.

Acest tip de sex poate duce la orgasm

Pentru unele femei,acest tip de raport sexual poate oferi senzaţii de neuitat. Anusul conţine numeroase terminaţii nervoase,ceea ce face ca lucrurile să se simtă foarte intens şi,pentru unele femei,poate să ducă la orgasm.

Începe încet

Încearcă sexul anal după ce ai avut deja orgasm,pentru că atunci corpul tău este relaxat. O altă variantă este să încercaţi acest tip de raport sexual la duş.

Comunică cu partenerul

Dacă ai de gând să încerci sexul anal,vorbeşte cu partenerul tău înainte. Ia în considerare un cuvânt-cheie care nu are nimic de-a face cu sexul (cum ar fi„hockey“),atunci când vrei ca totul să se oprească.

Foloseşte prezervativ

Chiar daca eşti într-o relatie monogamă,prezervativele sunt o idee bună atunci când vine vorba de sexul anal. În primul rând pentru că se reduce frecarea,asigurând o intrare lină.

În al doilea rând,din moment ce ţesutul anal este fragil şi sensibil,sexul anal fără prezervativ ar putea favoriza transportul bacteriilor aflate în canalul anal să ajungă în fluxul sangvin. Mai mult,foloseşte un prezervativ separat pentru fiecare act sexual. Asigură-te că nu utilizezi un lubrifiant pe bază de ulei,deoarece uleiul ar putea degrada latexul şi cauza ruperea prezervativului.