Maria Callas şi Aristotle Onassis - o iubire interzisă, presărată cu insulte şi infidelităţi

1 maria callas png png

Maria Callas era considerată deja cea mai mare cântăreaţă de operă a tuturor timpurilor când l-a cunoscut pe Aristotle Onassis. Povestea lor de dragoste a început în 1957, pe când ea avea 35 de ani, şi a continuat până la finalul zilelor ei.

Cu toate că Maria era măritată cu Gianbattista Meneghini la acea vreme, Onassis a început să o curteze asiduu pe faimoasa cântăreaţă. A început prin a organiza o petrecere care a lăsat-o cu gura deschisă pe vedetă. Aristotle a invitat la operă 40 de apropiaţi de-ai săi, după care a chemat nu mai puţin de 160 de oameni la petrecerea fastuoasă pe care a dat-o în Dorchester în cinstea ei. Familia Meneghini era destul de înstărită, cu averi de milioane de dolari, însă părea, pur şi simplu, săracă pe lângă luxul în care se lăfăia Onassis şi cu care a reuşit să o cucerească marea iubire din viaţa ei.

Începutul idilei interzise

stanga
dreapta
2 cu sotul png png
3 screenshot 2020 12 28 maria callas mariacallasofficial o instagram photos and videos png png
4 profimedia 0209908712 jpg jpeg

Odată ce a făcut o primă impresie spectaculoasă, Onassis a continuat să o invite pe Maria pe yacht-ul său, unde, împreună cu soţul ei, au petrecut împreună vacanţe de vis. Uşor, uşor, Callas a început să se îndrăgostească de fabulosul magnat grec, iar el, de ea.

Pentru prima dată în viaţa cântăreţei de operă, Maria era îndrăgostită până peste cap de un bărbat care o iubea la rândul lui. Reuşea să-şi mai liniştească fiorii iubirii doar la gândul că avea o aventură extraconjugală cu un bărbat însurat. După care, ea şi Ari se entuziasmau din nou visând cu ochii deschişi la ziua în care aveau să divorţeze amândoi pentru a-şi uni pentru totdeauna destinele.

Vorbeau adesea despre nunta de vis pe care îşi propuneau să o organizeze cât mai curând posibil. Şi, la un moment dat, Callas chiar a anunţat presa despre iminenţa mariajului lor. Însă mult iubitul ei Ari şi-a dat arama pe faţă începând cu acea clipă. El le-a explicat jurnalisştilor că Maria fabulează, că totul nu era decât în imaginaţia ei. Iar Callas, supusă şi îndrăgostită, a iertat şi a uitat scăpările bărbatului iubit.

Rivala Kennedy

Anii au trecut. Maria era tot mai nerăbdătoare să devină doamna Onassis, iar el, tot mai brutal. În 1963, Jackie Kennedy a fost invitată de Aristotle pe yachtul său pentru a-şi reveni după moartea fiului ei şi al preşedintelui american John F. Kennedy, Patrick Bouvier Kennedy, care a murit la numai două zile de la naştere. Iar Maria s-a simţit tot mai stingheră şi mai tristă la bordul navei unde se afla Prima Doamnă a SUA.

Nesfârşite umilinţe publice

Ari n-a bătut-o niciodată pe Maria. N-a agresat-o niciodată fizic, ci doar psihic şi emoţional, însă înjurăturile pe care i le adresa şi insultele la adresa ei era la fel de grave ca o agresiune fizică. Îi spunea constant să tacă din gură că ea nu era decât o cucoană cu nasul prea mare, râdea de ochelarii ei care o făceau urâtă şi de picioarele ei prea grase. Ajunsese să-i spună că era o nenorocită cu un fluier în gât, bună numai pentru... făcut amor. Şi îi adresa asemenea cuvinte îngrozitoare mai ales în public, pentru ca umilinţa simţită de ea să fie maximă.

Şi, de parcă lucrurile nu era destul de proaste între cei doi amorezi, Maria a rămas însărcinată cu copilul lui. De-abia aştepta să-i spună bărbatului iubit vestea cea mare, când s-a lovit de o reacţie neaşteptată din partea lui. Pe 20 octombrie 1968, Callas a aflat că mult iubitul ei Ari urma să se însoare cu Jackie Kennedy. În plus, băieţelul adus pe lume de cea mai mare cântăreaţă de operă a tuturor timpurilor s-a stins din viaţă după ce a apucat să trăiască numai câteva ore.

O nouă şansă la fericire

Mariajul lui Onassis cu văduva preşedintelui american a fost un dezastru de la un capăt la altul, Jackie fiind preocupată doar de a cheltui milioanele noului ei soţ. Nefericit, Ari a început să-i trimită flori Mariei, pe care ea le-a refuzat constant. Totuşi Callas şi Aristotle s-au întâlnit din nou. Au relat legătura după ce au dat unul peste altul din întâmplare, la o petrecere în 1969. Apoi s-au apropiat din nou unul de altul. Din păcate prea târziu pentru fostul cuplu de îndrăgostiţi.

Onassis s-a îmbolnăvit şi a murit în 1975, iar Callas nu şi-a revenit niciodată de pe urma pierderii suferite. Pe 16 septembrie 1977, Maria Callas a fost găsită fără respiraţie în patul ei. Avea 53 de ani. Cum spunea chiar ea: „Am interpretat eroine care au murit din dragoste şi pot înţelege perfect acest lucru”.

foto - Instagram / Maria Callas Official