Mariajul doctorului Fauci, devenit faimos în pandemie. Şi-a întâlnit soţia la căpătâiul unui bolnav

1 time 100 anthony fauci jpg jpeg

I se spune „Medicul Americii” şi a devenit, în ultimul an, unul dintre oamenii-cheie din pandemie, care dă pronosticuri, stabileşte măsuri urmate apoi în întreaga lume şi îşi exprimă opinia specializată atunci când teoriile conspiraţiei fac vâlvă pe tot mapamondul. Anthony Fauci este preferatul presei americane din ultimele 14 luni, iar viaţa lui privată a devenit şi ea subiect de interes pentru jurnalişti.

Înainte de-a deveni un nume cunoscut, doctorul Fauci lucra de zor la Institutul Naţional de Sănătate, iar, când îşi termina programul, îşi conducea acasă soţia, pe Christine Grady, care lucrează şi ea în acelaşi domeniu solicitant. Nu e nicio surpriză pentru nimeni că cei doi soţi s-au cunoscut la locul de muncă. Conform celor publicate de Vogue, în 1983, Fauci era angajat la Institutul Naţional de Sănătate, iar Grady era asistentă medicală în acelaşi loc.

„Ne-am întâlnit la capătâiul unui bolnav”, a recunoscut Grady pentru revista InStyle. A doua zi, Anthony i-a propus să iasă împreună în oraş. „A fost dragoste la prima vedere”, a ţinut să adauge Fauci în aceeaşi publicaţie. „Ea era inteligentă, frumoasă, vorbea mai multe limbi străine şi era foarte bine crescută. Aşa că mi-am zis că toate aceste calităţi sunt un început minunat şi că trebuie să o invit în oraş.” Cei doi s-au căsătorit în 1985, după doi ani de idilă, şi au împreună trei fiice.

stanga
dreapta
3 cgrady jpg jpeg

Dar cine este soţia faimosului medic american?

Christine Grady şi-a început cariera ca asistentă medicală, după cum spuneam, după care şi-a luat doctoratul în bioetică. Soţii Fauci nu se află la prima epidemie traversată împreună, ei aflându-se în prima linie şi atunci când SIDA s-a răspândit în întreaga lume. El conducea echipa de cercetare la NIAID, pe când ea lucra în comisia de HIV/SIDA a preşedintelui Ronald Reagan. Christine a scris şi o carte pe acest subiect - "The Search for an AIDS Vaccine" (n.r. Căutarea unui vaccin pentru SIDA). În timpul celor mai complicate luni din pandemia COVID, Fauci a lucrat şi 18 ore zilnic, susţin cei de la CNBC. Şi, în tot acel timp, Grady a avut grijă de sănătatea faimosului medic, fiind cea care-l convingea să se şi odihnească din când în când. „Am simţit încă de la început, din ianuarie 2020, când vedeam cum se apropia tsunami-ul, că trebuia să fiu cea responsabilă de odihna lui Tony. Trebuia să mă asigur că mai şi doarme, că mai şi mănâncă, că se mai şi aşeza jos din când în când”, a dezvăluit doamna Fauci pentru Insider.

Nu numai că Fauci a fost personajul crucial în lupta împotriva COVID-19, în Statele Unite, însă a ajuns să fie nominalizat şi la categoria Cel mai sexy bărbat în viaţă. Iar Grady n-a avut decât un singur răspuns la aşa o „onoare”: „El mi s-a părut întotdeauna sexy, dar nu şi după ce a fost nominalizat!”

Foto - revista TIME, clinicalcenter.nih.gov