Masturbarea la femei: de ce e folositoare

1 72291 original jpg jpeg

Studiile arată că femeile care se masturbează se simt mai bine în pielea lor, au mai multă încredere în sine – iar asta le face să se simtă mai fericite în general şi în viaţa de cuplu.

Te simţi mai bine

Numărul femeilor care se masturbează este mai mare decât numărul celor care o recunosc deschis. Înainte ca persoanele de ambe sexe să atingă vârsta de 18 ani,trei sferturi dintre subiecţii de sex masculin şi peste jumătate dintre subiecţii de sex feminin s-au masturbat cel puţin o dată,arată statisticile. Femeile care se masturbează ajung să îşi cunoască mai bine corpul şi ştiu exact care sunt lucrurile care le aduc plăcere.

Eşti mai deschisă relaţionărilor

Persoanele care fac sex se masturbează mai des ca cele care fac sex mai rar sau deloc. Asta,pentru că sunt mai deschise din punct de vedere sexual,ceea ce duce la relaţionări de o calitate mai bună.

Eşti activă sexual mai mult timp

Există ţări care încurajează masturbarea în rândul adolescentelor,pentru a reduce bolile cu transmitere sexuală şi sarcinile la vârste fragede. Şi persoanele mai în vârstă se masturbează. Un studiu american arată că o treime dintre femeile aflate într-o relaţie,aflate în jurul vârstei de 60 de ani,au mărturisit că se auto-satisfac uneori,ceea ce le face active sexualmai mult timp.