Minciunile care ne-au fost spuse despre sex şi pe care nu ar fi înţelept să le mai credem

1 shutterstock 1038047464 jpg jpeg

Când vine vorba despre sex, există atât de multe dezinformări, încât este greu să ştii ce – şi ce nu – să crezi. Este aproape imposibil să nu fi auzit şi, eventual, să fi crezut cel puţin una dintre ideile care urmează despre activitatea intimă.

Printre cele mai cunoscute minciuni care au prins la „public‟ se numără cea legată de mărimi. S-a indus ideea că bărbaţii care au labele picioarelor impresionante sunt mari şi în alte locuri. Însă dimensiunea medie a penisului este de 12,7 centimetri, iar studiile arată o corelaţie mică între dimensiunea pantofilor şi cea a organului sexual.

Cea mai sigură formă de sex

O dezinformare răspândită de-a lungul timpului este că unele forme de sex sunt mai sigure decât altele, cum este sexul oral. Nu poţi rămâne însărcinată practicând această activitate intimă, dar asta nu înseamnă că nu poţi contracta boli cu transmitere sexuală. Dimpotrivă, te expui riscului de infecţii pe care tinzi să le asociezi numai cu actul sexual normal.

Un himen intact e semn de virginitate

O femeie îşi poate rupe himenul făcând sex, dar şi gimnastică, atletism, călărie sau orice alte activităţi fizice. Sau se poate naşte fără himen. Femeile pot avea, de asemenea, un himen intact chiar şi după ce şi-au început activitatea sexuală. Membrana subţire şi flexibilă nu dezvăluie nimic despre virginitatea unei femei.

Ejaculare precoce, doar la tineri

Tulburările erectile sunt, de obicei, privite ca pe o „problemă a tinerilor”, dar ejacularea precoce este, de fapt, o afecţiune cronică ce afectează persoanele de toate vârstele.

Pilulele contraceptive favorizează îngrăşarea

Crezi că pilulele contraceptive au dus la acumularea kilogramelor nedorite?  Mai gandeste-te. Potrivit medicilor, există puţine dovezi ştiinţifice că pilulele determină creşterea în greutate. Sunt o varietate de factori, pentru care femeile tind să se îngraşe, odată cu înaintarea în vârstă.

Bărbaţii se gândesc tot timpul la sex

Un studiu recent a scos la iveală că unul din doi bărbaţi se gândeşte la sex de aproximativ 19 ori pe zi - ceea ce reprezintă aproape aceeaşi frecvenţă cu care bărbaţii se gândesc la mâncare.

Arzi multe calorii

Activitatea sexuală poate fi asemănată cu un antrenament aerobic intens, dar oamenii de ştiinţă spun că un bărbat de 70 de kilograme arde 3,5 calorii pe minut în timpul sexului. Sună încurajator?

@shutterstock