Motive frecvente care duc la despărţire

1 70197 original jpg jpeg

Aveţi mici dispute peste care treci uneori cu vederea, dar îţi rămân prezente în minte şi te macină. Nu lăsa nemulţumirile de zi cu zi să vă despartă. Iată care sunt cele mai frecvente cauze care duc la destrămarea relaţiilor de cuplu şi ce e de făcut!

Treburile casnice

Când vine vorba de curăţenie,spălatul vaselor sau cine şterge praful data următoare,conflictele par că nu se vor termina niciodată.

În esenţă,este vorba de un simplu conflict de personalitate. Potrivit unui studiu,există 16 de tipuri de personalitate şi numai jumătate dintre acestea sunt axate pe organizare,structură,şi curăţenie.

Şi cum de obicei opusurile se atrag,dacă tu eşti cea care deretică toată ziua şi nu suporţi să vezi în faţa ochilor praf neşters,cel mai probabil că el va fi,fix invers.

Explică-i într-un mod degajat că menţinerea curăţeniei este importantă pentru tine,deşi ştii că el nu acordă aceeaşi atenţie acestui subiect. Fii calmă şi persistentă. În cele din urmă,el te va ajuta sau nu,dar asta nu înseamnă că nu este partenerul potrivit pentru tine.

Alegeîntotdeauna restaurantul

Unii oameni se pricep mai bine decât alţii în alegerea unui film sau a unui local,însă există şi excepţii.

Dacă partenerul tău este tipul dominant atunci când vine vorba de luarea deciziilor,acest lucru poate dezvălui anumite probleme de control.

Nu te complace totuşi în această situaţie. Vorbeşte cu el şi întreabă-l de ce simte nevoia să decidă pentru amândoi.

Faceîntotdeauna ce vrea

Se poate întâmpla să spună DA atunci când prietenii îl cheamă la un meci,fără să te consulte,însă dacă acest lucru se repetă de fiecare dată,tu începi să te simţi neimportantă pentru el,nu?

El a ieşit cu băieţii şi nu avea de unde să ştie că tu aveai planuri cu el,însă asta nu-i dă dreptul să nu te anunţe sau să te lase singură acasă,mereu.  

Discută cu el despre acest aspect,nu lăsa aceste frustrări să te macine!  

Nimeni nusalută la venire sau plecare

Acest tip de comportament tinde să se înrădăcineze adânc în noi,din cauza exemplelor familiale avute în copilărie. Dacă tu nu i-ai văzut pe ai tăi îmbrăţişându-se sau pupându-se la plecare sau la venire,acest comportament devine firesc şi vei avea tendinţa să-l urmezi,involuntar,peste ani,cu familia ta.

Ai grijă deci,mai ales dacă aveţi şi copii mici în preajmă. Fii alături de partenerul tău când pleacă,dar mai ales când vine seara acasă,şi arată-i înţelegere.

Nu-şi arată suficient afecţiunea

Dacă îţi doreşti mai multă afecţiune din partea lui,încurajează-l prin mici gesturi. Ţine-l de mână în timp ce vă uitaţi la televizor sau atunci când vă plimbaţi.

Arată-i tu prima semne de afecţiune şi el se va mula după tine. Ştii bine că bărbaţii sunt mai puţin atenţi la astfel de detalii.

Sarcasmul

Poate că el găseşte amuzant ceea ce spune,însă pentru tine,lucrurile pot sta uşor altfel.

De cele mai multe ori sarcasmul ascunde suficient de mult adevăr încât să-l rănească pe cel de lângă noi.

De asemenea,sarcasmul poate arăta ceva mult mai profund:complexul de superioritate.

Când începe să te umilească sau să-ţi facă remarci ofensatoare,sarcasmul dezvăluie probleme de caracter care trebuie abordate. Vorbeşte cu partenerul tău despre asta şi nu-i permite să nu te respecte.