Motive pentru care nu mai faceţi dragoste

1 60245 original jpg jpeg

Anii petrecuţi împreună, certurile, dar şi stresul zilnic, oboseala şi creşterea copiilor, toate îţi sabotează pe termen lung viaţa de cuplu. Pe lângă acestea, responsabili mai sunt şi alţi factori. Iată!

„Tehnologia”

După cum se ştie şi ai mai auzit,dormitorul este acel loc intim în care ai două opţiuni:fie faci dragoste,fie te odihneşti.

Societatea şi tehnologia actuale însă,te îndeamnă să „adopţi” din când în când şi câte un gadget. Iniţial a fost televizorul,apoi telefonul mobil. Astăzi primim în acest spaţiu şi altele:laptop,tabletă,accesorii audio…  Şi apoi,te mai întrebi unde a dispărut atenţia,tandreţea şi libidoul.

Pe cât posibil,evită să te uiţi la televizor cu cel puţin trei ore înainte să te culci,lasă telefonul în geantă sau chiar în sufragerie. Evită tot ce ar putea să te distragă. Acordă relaţiei tale mai multă atenţie,vorbeşte mai mult cu partenerul tău,glumiţi şi apropiaţi-vă prin mici gesture tandre.

Pastilele

Câtă ironie! Începi „cura” cu anticoncepţionale tocmai pentru a putea face fără bătăi de cap,şi te trezeşti dintr-o dată că… nu mai vrei să faci „asta”! Adio libido,cu alte cuvinte! Vorbeşte despre acest aspect împreună cu ginecologul tău şi găseşte o soluţie de compromis. Fie optezi pentru varianta prezervativelor,fie pentru cea a diafragmei.

Însă nu doar pilulele anticoncepţionale au acest efect,antidepresivele,medicamentele destinate tensiunii arteriale,cele pentru anxietate sau cele care previn refluxului gastric îţi taie pofta!   

Creşterea în greutate

Nu puţine sunt femeile care se simt neatractive,ca rezultat al unei sarcini sau a unei perioade mai dificile. Cu toţii tindem să ne ferim,să ne retragem şi să suferim în tăcere ori de câte ori fizicul nu mai este la fel de dezirabil ca în trecut.

Discută cu partenerul tău despre acest aspect şi,în acelaşi timp,încearcă să afli părerea lui despre corpul tău. Întreabă-l care parte a corpului tău îi place cel mai mult şi lasă-l să-ţi facă complimente.