Motive pentru care nu reuşeşti să ai orgasm

1 63383 original jpg jpeg

Întreţii relaţii sexuale,dar nu reuşeşti să ajungi la punctul culminant? Medicii avertizează că sunt mai mulţi factori vinovaţi de asta. Iată câţiva dintre ei!

Nu acorzi importanţă preludiului

Dacă eşti de părere că penetrarea şi stimularea punctului G sunt tot ce-ţi trebuie pentru a avea orgasm,te înşeli,spune Mary Jane Minkin,ginecolog,la Şcoala de Medicină Yale. Unul dintre cele mai frecvente motive pentru lipsa orgasmului la femei este nestimularea clitorisului înainte şi chiar şi în timpul sexului pentru a ajunge la orgasm,spun specialiştii. Deoarece clitorisul are mai multe terminaţii nervoase decât vaginul,stimularea acestuia poate duce la orgasm.

Nu vorbeşti deschis cu partenerul

Dacă nu te simţi pregătită pentru a întreţine relaţii sexuale sau ai nevoie de mai mult timp pentru a te „aprinde“,vorbeşte cu partenerul tău. În caz contrar,rişti ca această situaţie să dureze şi tu să nu te bucuri de orgasm pentru multă vreme.

Nu porţi şosete în timpul actului sexual

Potrivit unui studiu olandez,doar 50% din femeile participante la cercetare au fost capabile să aibă orgasm la începutul studiului,dar atunci când ele au purtat şosete,numărul celor care au avut orgasm a crescut considerabil (80%).

Nu urinezi înainte de sex

„Dacă o femeie se gândeşte că trebuie să meargă la baie,e mai concentrată pe controlul acestei funcţii şi nu se poate bucura de trăirile intense pe care le simte“,spune Minkin. De aceea,este bine să urinezi înainte de a întreţine relaţii sexuale.

Bei înainte de a întreţine relaţii intime

De obicei,multe cupluri fac sex după câteva cocteiluri. „Bând un pahar de vin sau un cocteil pentru a te relaxa este bine“,spune Minkin,„dar dacă bei două sau trei,simţurile încep să stagneze şi îţi va fi din ce în ce mai greu să ai orgasm“.

Îţi faci griji că nu ai orgasm

Când eşti nerăbdătoare şi vrei să ai orgasm cât mai repede este posibl să nu-ţi reuşească asta,tocmai pentru că te gândeşti intens numai la acest aspect. Bucură-te de ceea ce trăieşti alături de partener şi vei vedea că vei avea orgasm.