Motivele uimitoare care determină cuplurile căsătorite din Japonia să doarmă separat

1 shutterstock 329481779 jpg jpeg

Au case şi apartamente mai mici decât persoanele care locuiesc în alte locuri ale lumii, dar acest lucru nu constituie un impediment pentru cuplurile japoneze, să doarmă în paturi diferite sau chiar în camere diferite.

Dacă te gândeşti că decizia are legătură cu unele probleme ce ţin de intimitate, să ştii că nu este aşa. Dimpotrivă, cuplurile căsătorite din Japonia consideră că este un lucru benefic să nu doarmă în acelaşi pat, ci separat, iar motivele sunt argumentate.

Au programe diferite de somn

Cel mai important factor care îi determină pe japonezi să se odihnească în paturi diferite este programul de lucru. Să îl trezeşti pe celălalt, doar pentru că ai ajuns târziu acasă de la serviciu, este de neconceput pentru ei. Şi nici să alertezi toata casa, la prima oră a dimineţii, pentru că începi lucrul devreme. Pentru japonezi, odihna şi timpul de calitate acordat relaxării sunt cruciale pentru a fi eficienţi, productivi. Un somn bun înseamnă şi mai puţin stres. şi mai multă înţelegere în cuplu.

Copiii dorm cu mamele

Japonezele care au copii dorm cu cei mici, iar aici depinde de tatăl lor dacă împarte acelaşi dormitor sau se odihneşte într-o cameră separată. Un lucru este cert: copilul va dormi alături de mamă, indiferent de dorinţa bărbatului. Sănătatea copilului este mai importantă. S-a dovedit în urma studiilor ştiinţifice, că acest obicei ajută copilul şi părinţii să se odihnească mai bine, menţine o temperatură stabilă şi un ritm cardiac bun şi  scade riscul de deces subit la copii. Mai mult, co-sleepingul duce la o stimă de sine mai bună şi la performanţă crescută la şcoală.

Dormitul separat aduce pacea în cuplu

În timp ce în multe cupluri, partenerii care ajung să doarmă separat se gândesc că sunt tot mai aproape de divorţ, la japonezi lucrurile stau fix invers. Aceştia îşi respectă programul de somn şi nu vor să fie deranjaţi în timp ce dorm – asta înseamnă că preferă să nu suporte sforăitul, agitaţia sau vorbitul în somn al partenerului. 

@shutterstockRecente

Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă foto  Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024 Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie jpg
bărbat în boxeri foto  Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori Aaa atragi dragostea Sursa foto shutterstock 157161779 jpg
relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg
woman 228178 1280 jpg
Cadou neinspirat jpg
Depresia post nuntă jpg