Nu mai vrei sex? Află ce se întâmplă cu tine!

1 70405 original jpg jpeg

Ca în cele mai multe cazuri – fiindcă lucrurile nu sunt niciodată albe sau negre, ci mai degrabă în nuanţe de gri – nici la această întrebare nu se poate răspunde cu „da“ sau „nu“, ci mai degrabă cu „depinde“!

Depinde de o seamă de factori care pot interveni în viaţa voastră de cuplu. Important este să ştii cum stai cu dragostea. Îţi mai iubeşti partenerul? Dacă nu mai simţi ce trebuie pentru el,este absolut normal să-l respingi în dormitor. Cu ceva ani în urmă,într-o revistă pe care pe-atunci nu o puteam citi decât în versiunea engleză,am dat peste un articol care mi-a limpezit mintea în această privinţă. Povestea despre minunile pe care le poate face sexul când este însoţit de sentimentul de iubire. De la pielea care străluceşte de viaţă,până la încrederea cu care deschidem uşa a doua zi dimineaţa,toate vin ca o consecinţă firească a unei nopţi petrecute în braţele iubitului. Se dădeau,în articol,o seamă de explicaţii aproape ştiinţifice de ce se petrec aşa lucrurile. Cum era firesc,mi-a rămas în minte cuvântul care făcea diferenţa:  involvement sau,în limba română,implicare…

5 motive care sting pasiunea

Dacă simţi că dorinţa aproape a dispărut şi,deşi ţi-e drag de partenerul tău,libidoul este sub zero,trebuie văzut ce anume „atacă“ plăcerea. Este normal să n-ai tot timpul chef,dar dacă îţi refuzi partenerul frecvent,poate fi necesar să arunci o privire pe cele ce urmează.

Eşti  stresată

Fie că te copleşesc şi te storc de energie sarcinile de la serviciu sau cele de acasă – sau toate la un loc – devine aproape imposibil să-ţi comuţi brusc mentalul pe sex. Dacă eşti prea agitată,nu te poţi relaxa. Studiile au demonstrat că în timp ce pentru bărbaţi activitatea sexuală reduce stresul,pentru femei nu. Ele mai întâi trebuie să-şi rezolve treburile şi de-abia apoi libidoul revine la normal. Există mici trucuri care ajută,cum ar fi un week-end în doi departe de lumea dezlănţuită. Vă va fi bine şi relaţia voastră va prinde din nou aripi.

Foloseşti anticoncepţionale

Din păcate,se întâmplă ca aceste pilule să reducă apetitul sexual,dat fiind că unele contraceptive hormonale influenţează cantitatea de testosteron din corp. Dacă ai ajuns la concluzia că dorinţa s-a diminuat odată cu administrarea pilulelor,ar trebui să schimbi metoda contraceptivă.

Relaţia voastră este de lungă durată

Deşi studiile arată că femeile se bucură mai mult de sex când partenerul este acelaşi pentru mai mult timp,totuşi există cazuri când,în ciuda unei relaţii bune în cuplu,apare nevoia de nou şi asta influenţează dorinţa de sex. Dar nu-i neapărat nevoie să schimbi partenerul,poţi încerca să fii creativă şi să aduci noul în relaţia voastră schimbând rutina:poziţiile,locurile,orele etc.

Eşti extrem de obosită

Se întâmplă oricui când are prea mult de muncă. Dacă în locul lumânărilor parfumate te gândeşti doar la un culcuş cald şi o pernă pufoasă,înseamnă că ai mare nevoie de somn. Mai întâi odihneşte-te,ca apoi să te bucuri de un sex energizant. În cazul în care oboseala a devenit cronică,e bine să-ţi faci câteva analize. Anemia poate fi cauza. De asemenea,este binecunoscut că un pahar de vin relaxează,destrează şi mai omoară din inhibiţii,dar tot ce-i mult strică. Vezi care este măsura bună pentru tine şi foloseşte licorile doar atât cât să vă facă noaptea mai frumoasă.

Ai dureri

Când sexul provoacă durere,dorinţa scade puternic. Trebuie să fii atentă fiindcă durerile pelviene şi disconfortul din timpul actului sexual pot avea drept cauză o infecţie sau o endometrită…

De ce trebuie să iei măsuri

Sexul este un ingredient foarte important în reţeta unei relaţii reuşite. Răspunsul este destul de clar în ceea ce-i priveşte pe bărbaţi:ei nu pot sta mult fără sex. Un timp se descurcă,dar mai devreme sau mai târziu vor sfârşi prin a căuta altundeva ceea ce au pierdut în viaţa de cuplu. Asta nu ar trebui să sune ca o ameninţare,să pună presiune pe tine sau să te streseze,însă dacă încă îl doreşti în viaţa ta,caută soluţii ca să ieşiţi din acest impas.



Recente

sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg