Primul soţ al Prinţesei Margaret era bisexual. Cum a decurs mariajul lor?

1 ei doi png png

Antony Armstrong-Jones a fost unul dintre cei mai scandaloşi membri ai familiei regale britanice. Însurat cu sora Reginei, Prinţesa Margaret, din 1960 până în 1978, a fost un mare petrecăţ din înalta sociatate, care cauza vâlvă la fiecare nouă relaţie pe care şi-a făcea.

Născut în 1930 într-o familie înstărită, dar lipsită de titluri nobiliare, Antony a devenit un fotograf care se învărtea în cercuri selecte. Îşi petrecea timpul numai cu artişti, scriitori şi actori, iar pe Prinţesa Margaret a cunoscut-o la finele anilor '50, când suferea din cauza unui eşec amoros. În 1960, când s-au căsătorit, fotograful vedetelor a primit titulatura de Duce de Snowdon de la cumnata sa regală, Regina.

Dar mariajul lor s-a dovedit a fi un mare dezastru, din simplul motiv că personalităţile lor nu se potriveau defel. Ambii soţi au avut aventuri extraconjugale şi multă lume din anturajul lor suspecta că Tony era homosexual. În 1978, Prinţesa Margaret şi Lordul Snowdon s-au despărţit. Mariajul lor s-o fi încheiat atunci, însă nu şi zvonurile şi comentariile cu privire la relaţia lor tumultoasă.

stanga
dreapta
2 macheta jpg jpeg

Pe 6 mai 1960, Prinţesa Margaret şi Antony Armstrong-Jones şi-au unit destinele. În timp ce proaspeţii însurăţei se aflau într-o lună de miere de şase săptămâni în Caraibe, fotograful a devenit tată. Dar nu soţia i-a adus pe lume un copil. Pe 28 mai 1960, Camilla Fry a născut-o pe Polly, copilul din flori conceput cu Armstrong-Jones.

Fry era măritată cu cel mai bun prieten al lui Antony şi Polly a crescut crezând că Jeremy Fry era tatăl ei. Adevărul a ieşit la suprafaţă 40 de ani mai târziu, dar nu astfel de amănunte sunt cele mai interesate din viaţa Lordului Snowdon. Unii soţi lasă bileţele de amor pentru partenerele lor. Ei bine, Antony lăsa bileţele de ură la adresa soţiei lui. „Arăţi ca o manicuristă evreică şi te urăsc!”, scria într-unul dintre bileţelele lui.

Bisexualitate evidentă

Legat de infidelitatea lui, Antony era deja în relaţie cu două femei atunci când şi-a început idila cu prinţesa. Gina Ward şi Jacqui Chan erau iubitele lui de-atunci. De-a lungul anilor, aventurile lui extraconjugale au dus la venirea pe lume a doi copii ilegitimi, cel de-al doilea născându-se în 1998, când el avea 68 de ani şi era însurat cu cea de-a doua lui soţie.

Cu toate că a avut numeroase relaţii cu femeile, prefera din când în când şi bărbaţii. Unul dintre iubiţii lui a fost Nicholas Halsam, în anii '50. Apoi se pare că a avut un ménage à trois cu Camilla Fry şi un anume Jeremy.

Deloc surprinzător, cei doi soţi au ajuns la despărţire, divorţul lor fiind primul din familia regală britanică de la Henry al VIII-lea încoace.