Probleme în Paradis? Iată cum îţi salvezi relaţia!

1 66556 original jpg jpeg

Nu există cuplu fără certuri, discuţii în contradictoriu, gelozii şi alte mici nepotriviri! Toate sunt normale, mai ales când îţi împarţi mai tot timpul şi spaţiul cu o singură persoană. Iată însă cum aplanezi micile “erupţii” relaţionale.

Probleme de comunicare

În mare parte,problemele de cuplu au ca punct de pornire comunicarea deficitară. Nu ai cum să susţii şi să ai o relaţie lipsită de conflicte,dacă mare parte din timpul tău liber îl petreci pe reţele de socializare,uitându-te la două emisiuni şi un serial sau dacă nu te mai saturi de emisiunile sportive din toiul nopţii (acestea fiind valabile şi în cazul lui,bineînţeles!).

Ajungeţi la un punct comun. Seara,puneţi-vă telefoanele mobile să vibreze,du copiii la culcare şi încercaţi să vă deconectaţi!

Setează şi un set de reguli,cum ar fi cele privind momentele în care vă întrerupeţi reciproc în discuţii. Evitaţi propoziţiile care încep cu „Tu întotdeauna ... " sau "Nici azi nu ai...". Fii atentă şi la ce transmite corpul tău;nu te uita la ceas sau în alte direcţii şi acordă-i celui de lângă tine atenţie 100%.

Probleme…în pat

Chiar şi partenerii care se iubesc unul pe altul la nebunie pot avea probleme legate de actele fizice.Deşi păreţi incompatibili sexual,nu renunţa la a mai încerca să faceţi dragoste!

Anumiţi experţi în probleme de cuplu sugerează o bună autocunoaştere. Dacă tu ştii exact ce-ţi face plăcere în pat şi el le ştie pe ale lui,puteţi încerca să vă satisfaceţi pe rând,dacă altfel nu se poate.

În cazul în care problemele voastre sexuale nu pot fi rezolvate pe cont propriu,cel mai bine ar fi să mergeţi împreună la un sexolog. În felul acesta veţi primi nişte răspunsuri pertinente şi veţi afla că poate nici unul dintre voi nu este „de vină”.

Probleme financiare

Problemele de bani au devenit atât de comune,încât nici nu mai ţin de starea voastră civilă.

Fiţi sinceri cu privire la situaţia voastră financiară actuală. Dacă lucrurile au luat-o la vale,să continui cu acelaşi stil de viaţă este pur şi simplu eronat. O schimbare trebuie făcută!

Nu-l învinui pe el de situaţia actuală! Faceţi un buget comun pentru cheltuielile casnice. Desemnaţi o persoană care să fie responsabilă de plata facturilor lunare.

Probleme de încredere

Încrederea este posibil partea cea mai esenţială a unei relaţii. Există anumite lucruri care te forţează să nu ai încredere în partenerul tău sau pur şi simplu eşti o persoană suspicioasă din fire? Poate fi vorba despre o problemă de-a ta care te împiedică să ai  încredere în alţii.

Nu întârzia! Fă întotdeauna ceea ce spui că vei face. Fii dreaptă,chiar şi în discuţiile contradictorii. Fii atentă la sentimentele lui. Ai grijă cu ce cuvinte (grele) arunci! Setează-ţi anumite limite. Ascultă-ţi partenerul. Şi apoi,cere-i să facă la fel!