Relaţie bărbat căsătorit. Jură că te iubeşte, dar... e căsătorit!

1 76394 original jpg jpeg

Relaţie bărbat căsătorit. L-ai văzut şi inima ţi-a tresărit. Aţi ajuns să vă cunoaşteţi mai bine, ai descoperit că are toate calităţile pe care le căutai la un bărbat şi te-ai îndrăgostit, dar... ulterior ai aflat că e căsătorit. Ce faci? Abandonezi relaţia, rămâi în acest triunghi conjugal? E posibil ca dragostea la care renunţi să fie mai „uşoară“ decât complicaţiile ei?

La un moment dat,căsătoria poate reprezenta o instituţie care uneşte destinele unor oameni cu direcţii de viaţă total diferite. Este foarte posibil ca bărbatul pe care l-ai cunoscut să fi avut o chimie perfectă cu soţia lui când s-au cunoscut,dar timpul,alegerile de viaţă,însăşi evoluţia lor emoţională şi spirituală să fi dus la deteriorarea ei profundă.

De asemenea,putem vorbi de oameni care s-au căsătorit din cauza presiunii sociale,cu mult înainte de a fi suficient de maturi să facă acest pas. Sunt cazuri în care doi oameni de familie bună stau împreună pentru că se aseamănă şi consideră că au toate motivele să aibă succes şi care,de fapt,nu se iubesc,ci pun mai mult preţ pe latura materială a relaţiei.

Relaţie bărbat căsătorit - Există şanse pentru o astfel de legătură?

La fel cum sunt bărbaţi care îşi aleg femei dependente şi sufocante,iar unele dintre femei sunt dispuse să-şi petreacă viaţa cu un bărbat uşuratic şi lipsit de respect,pentru că acasă au primit aceeaşi lecţie de la părinţi. Mulţi se îndreaptă însă,atunci când sentimentele scârţâie,spre alţi parteneri. Dar ce şanse are noua relaţie? Sunt multe motive pentru care mariajele au lipsuri ce-şi pot găsi completare în relaţii extraconjugale. Întrebarea care se naşte normal în sufletul tău este de ce nu a decis să încheie căsnicia aparent nefericită când s-a îndrăgostit de tine. E o contradicţie în termeni:e fericit cu tine,dar alege în fiecare seară nefericirea de-acasă. E ca şi cum ai hotărî să mănânci în fiecare seară un fel de mâncare pe care-l deteşti,împingând de pe masă cele mai sănătoase şi gustoase bucate.  

Relaţie bărbat căsătorit - Dacă vă iubeşte pe amândouă?

Este foarte posibil ca în timpul căsniciei încrederea în sine să-i fi scăzut foarte mult şi să nu mai aibă curajul să se confrunte cu soţia. Este la fel de posibil ca,un motiv în plus esta ca,fiind cu tine,doar să se răzbune pe cea de acasă,pe care o iubeşte în continuare,dar care nu-l mai satisface pe de-a întregul – fie emoţional,sexual sau intelectual. De asemenea,pot fi probleme psihologice din trecut:teamă de abandon,frică de confruntare,imaturitate.

Cel mai complicat este când bărbatul căsătorit te iubeşte şi pe tine şi pe soţia lui şi este incapabil să se decidă. Din păcate,aici tu eşti într-o poziţie inferioară din punct de vedere al expunerii emoţionale. Dacă ar fi să compari situaţiile,e ca şi cum el face escaladă cu coardă de siguranţă şi plasă dedesubt,în timp ce tu te caţeri pe peretele de stâncă fără nicio protecţie. Dacă va fi să nu ai parte de relaţia pe care ţi-o doreşti,tu vei fi devastată,iar el se va întoarce repejor la „mantaua“ lui de zile rele.

Şantajul nu funcţionează

Dacă o să-l ameninţi că-ţi vezi de viaţă şi vei rări telefoanele şi întâlnirile cu el,probabil că nu vei avea nimic de câştigat. Dacă nu e capabil să se desprindă singur din relaţie şi să-şi facă ordine în viaţă,probabil că ameninţările tale nu vor avea efect.

Şantajul nu prea dă roade,mai ales dacă acest tertip este menit să‑l aducă alături de tine. Chiar dacă,prin absurd,ai reuşi să-l desparţi de soţie,toată povara deciziei lui ar pica pe umerii tăi,ai risca reproşuri nenumărate şi s-ar putea ca pe nevăzute şi nesimţite să te trezeşti fix în pantofii soţiei lui.

Cum scapi din acest cerc vicios

Gândeşte-te bine care sunt opţiunile pe care le ai. Una ar fi să accepţi situaţia aşa cum este,mulţumindu-te cu statutul de alegere secundară şi bucurându-te doar de nişa care vă satisface – dacă vă mulţumeşte – pe amândoi.

Dacă nu-ţi place însă situaţia,dă-i de înţeles că nu puteţi fi împreună atât timp cât nu-şi face ordine în viaţă. Ideal e să‑i spui asta de la bun început,de când începe să te abordeze. Trebuie să fii tare şi să nu cedezi;practic,alegerea devine a lui,tu îi spui că nu ai de ce să accepţi un statut cu care nu eşti de acord.

Relaţie bărbat căsătorit - Ce să faci

Recomandarea mea este însă să aştepţi să-şi rezolve problemele de acasă,să iasă din perioada de suferinţă şi abia după aceea să începi o relaţie,de pe picior de egalitate şi libertate. Este foarte greu,dar dacă intră în relaţie cu tine cu inima în dezordine,nu vei avea parte de el şi nici de fericire în cuplu. Aşa că de ce să muţi nemulţumirea din casa lui în a ta?!

simeon stalpnicul png

Alexandru Cojocaru,psihoterapeut Mediclass,www.mediclass.ro

Dacă ai nevoie de o consultaţie sau de consiliere,intră pe adresa www.mediclass.ro sau sună la 0724.539.589