Semne care îţi spun din start că relaţia nu este de durată

1 68264 original jpg jpeg

Ştii deja că cele mai multe discuţii într-un cuplu pornesc de la bani şi cheltuieli, dar se pare că aceste detalii financiare ajung chiar să dicteze soarta relaţiei tale.

Unul dintre voi adoră să cumpere tot felul de lucruri

Poate ai pus ochii pe un nou fotoliu,care ar sta perfect în living,dar partenerul tău ar folosi mai degrabă banii pentru o escapadă la munte. Banii sunt unul dintre cele mai importante cauze ale certurilor într-o relaţie pentru că este într-adevăr vorba de control,spun specialiştii. Este vorba despre a face ceea ce vrei,atunci când vrei,în modalitatea aleasă de tine.

Pentru a avea linişte în casă trebuie să găsiţi un compromis pe care amândoisă vreţi să îl faceţi,dar,mai presus de toate,trebuie să înţelegi că e normal ca persoana de lângă tine să nu fie încântată să te vadă că iar cumperi tigăi,când tocmai ce ai cumpărat un set săptămâna trecută. 

Unul dintre voi este încărcat cu datorii

Deşi este un subiect sensibil,atunci când intri într-o relaţie serioasă este normal să vrei să ştii care este situaţia financiară a partenerului,aşa cum şi el trebuie să ştie acest lucru despre tine. Nimănui nu îi place să descopere după un an de convieţuire,că cel alături de care îşi făcea planuri de viitor este îngropat în datorii.

Dacă aţi ajuns în punctul în care discutaţi despre datorii şi venituri,stabiliţi din start şi cine se va ocupa de plata restanţelor. Doar cel care le-a acumulat sau veţi merge pe acest drum împreună?

V-aţi făcut un obicei din a vă judeca unul pe altul

Oricare ar fi problemele tale financiare sau ale partenerului,atâta timp cât sunteţi un cuplutrebuie să încercaţi să vă înţelegeţi reciproc,nu să aruncaţi acuze. Este vorba despre ascultarea punctului de vedere al partenerului,despre empatie. Modul în care te descurci la gestionat veniturile este adânc înrădăcinată în copilărie,aşa că nu judeca prea dur.

Dacă aţi crescut în medii sociale diferite este normal să vedeţi priorităţile diferit,dar asta nu vă face mai buni sau mai răi. Iar dacă nu reuşiţi să ajungeţi singuri la un acord,nu vă feriţi să cereţi ajutor de specialitate,înainte de a fi prea târziu.