Semnele care îţi arată că trăieşti lângă un egoist

horoscop zilnic 12 decembrie jpeg

Depui numeroase eforturi şi ţi se pare că încă lipseşte ceva din relaţia voastră? Poate este vorba chiar de interesul lui vis-a-vis de voi. Iată câteva semne după care poţi identifica un partener de cuplu egoist.

1. Trăieşti cum îşi doreşte el

Dacă trăieşti cu cineva care rareori îţi permite să-ţi faci propriile planuri, atunci există probabilitatea că ai căzut în capcana egoistului. Dacă nu-ţi apreciază timpul, eforturile sau nevoile emoţionale, eşti cel mai probabil folosită. Relaţiile fără sacrificii de sine şi compromisuri nu sunt relaţii reale. 

2. Comunicarea cu partenerul este adesea negativă sau neutră 

Mulţi experţi în relaţii au declarat în mod convingător că dispreţul individual sau reciproc – un semn clar al unei relaţii eşuate. Şi cum poţi construi o relaţie normală cu omul cu care nici măcar nu poţi comunica liber? Întreabă-te, simţi uşurinţă atunci când comunici cu partenerul tău? Şi ce simţi în general, după ce ai vorbit cu el? 

3. Doar tu depui eforturi

Aici totul este simplu: dacă partenerul nu depune suficient efort pentru a menţine a relaţia de iubire, atunci nu este interesat de ea.  Tu în fiecare zi încerci să dai sentimentelor culori noi, investind putere emoţională, bani şi timp. Şi oricum nu este suficient.  Dacă partenerul nu depune eforturi, atunci de ce continui să te torturezi? 

4. Nu ia relaţia în serios 

Când încerci să iniţiezi o conversaţie despre relaţia voastră, el se îndepărtează şi încearcă să evite subiectul. Acest lucru se poate observa mai bine, atunci când, de exemplu, încerci să vorbeşti despre nuntă. Motivul acestei reacţii? Cel mai probabil, nu-şi doreşte o relaţie serioasă pe termen lung. 

5. Flirtează cu alţii

Unii oameni folosesc flirtul pentru a crea o atmosferă pozitivă. De obicei, partenerul lor este conştient de acest comportament. Aceasta este singura excepţie când flirtul este acceptabil. În celelalte cazuri, flirtul este un comportament care îşi ia începuturile din infidelitate.

Sursă: relaţii.net