Soluţii pentru o relaţie în criză

1 64519 original jpg jpeg

În niciun mariaj nu curge doar lapte şi miere, fiecare cuplu putând traversa momente dificile. Când lucrurile ies din tiparul micilor certuri normale şi au la bază probleme grave, trebuie să fii atentă ce decizii iei, fiindcă ele pot lăsa răni adânci în sufletele voastre.

Te-a înşelat cu cea mai bună prietenă

Dintre toate femeile din lume,soţul tău a ales-o tocmai pe ea,prietena în care aveai deplină încredere şi căreia simţeai nevoia să-i spui despre necazurile şi problemele pe care le întâmpinai zilnic. Chiar dacănimic nu justifică gestul lui,poate că ai greşit şi tu,întrucât ea a avut acces la toate detaliile din viaţa ta,iar partenerul tău a ştiut la cine să apeleze ori de câte ori avea nevoie de un sfat de la cineva care te cunoştea bine. Încet-încet,lucrurile au evoluat şi el a călcat strâmb.

Cum reacţionezi

Dacă atunci când îi ceri explicaţii,partenerul îţi spune că s-a apropiat de cea mai bună prietenă a ta din dorinţa de-a te ajuta pe tine şi de-a afla mai multe informaţii despre problemele tale,înseamnă că aveţi probleme de comunicare şi că relaţia voastră nu este atât de solidă precum credeai. Aşa că a venit timpul să purtaţi o discuţie serioasă şi să afli cum s-a ajuns în situaţia asta. A acţionat în acest mod pentru că s-a simţit neglijat de tine? Are sentimente faţă de ea sau încă te mai iubeşte pe tine şi mai vrea o a doua şansă?

Este normal să te simţi rănită în orgoliu şi să spui că nu vei trece niciodată peste această infidelitate,dar înainte de-a arunca la gunoi câţiva ani buni de căsnicie,mai ales dacă aveţi copii,acordă-ţi timp să evaluezi situaţia. Dacă el este cel care ţi-a mărturisit că te-a înşelat,înseamnă că vrea să fie sincer cu tine şi să îndrepte răul făcut.

Sfat:Stai câteva zile departe de partener pentru a te calma,analizează bine situaţia şi abia apoi ia o decizie.

Are copil cu o altă femeie

Ai aflat că partenerul tău are un copil în afara căsniciei voastre şi vestea aceasta te-a bulversat. Nici nu ştii cum să reacţionezi,îţi trec mii de gânduri prin cap,dar înainte să te laşi pradă deznădejdii,află cum stau exact lucrurile.

simeon stalpnicul png

Este normal să accepţi cu greu ideea că partenerul a ajuns într-un grad atât de mare de implicare cu o altă femeie,dar nu apela imediat la acuzaţii. Poate că nici el nu a ştiut de existenţa acestui copil,mai ales dacă a fost conceput înainte să te cunoască. Nu-l poţi învinui pentru o faptă din trecutul său,însă dacă a ştiut şi ţi-a ascuns asta mult timp,lucrurile se complică.

Cel mai bine este să vedeţi cum se va integra copilul în cadrul familiei voastre,mai ales dacă partenerul vrea să facă parte din viaţa lui. Altfel stau însă lucrurile dacă cel mic provine dintr-o relaţie extraconjugală. În acest caz,tu eşti singura în măsură să decidă dacă este cazul să treci peste greşeala soţului şi să-i accepţi copilul sau dacă este timpul ca fiecare să meargă pe drumul său.

Este plin de datorii

Ai observat că în ultima perioadă a început să aducă din ce în ce mai puţini bani în casă,deşi înainte îţi făcea toate capriciile. După ce l-ai întrebat în repetate rânduri dacă s-a întâmplat ceva,a avut în sfârşit curajul să-ţi spună că este înglodat în datorii.

Cum reacţionezi

Este într-adevăr o situaţie îngrijorătoare,aşa că trebuie să acţionezi cât mai repede. Află cui datorează partenerul tău bani şi cât de rapid trebuie să-i înapoieze. Dacă sunt implicaţi prietenii,încearcă să negociezi cu ei pentru a-i restitui în mai multe rate. În cazul în care este urmărit de cămătari sau când creditorii bancari îţi bat la uşă,apelează la rude sau la prietenii foarte apropiaţi să te ajute repede cu bani pentru a scăpa de o ameninţare mai serioasă,deoarece ei te vor mai păsui până vei reuşi să strângi suma datorată. De asemenea,vorbeşte cu soţul tău şi întreabă-l cum s-a ajuns la asta. Dacă a împrumutat din motive întemeiate,înseamnă că a vrut să te protejeze şi i-a fost frică de reacţia ta. Atunci când nu poate să justifice sumele colosale risipite,e posibil să fi risipit banii pe jocuri de noroc sau,şi mai grav,are pe altcineva.