Studiu. Care sunt căsniciile sortite divorţului. În cazul lor, răbdarea poate fi cheia succesului

2 shutterstock 115362913 jpg jpeg

În perioada pandemiei, este mai dificil să îţi întâlneşti dragostea, mai ales că interacţiunea cu oamenii este mult mai mică, decât în vremurile trecute. Cei singuri trebuie să fie precauţi dacă îşi doresc o nouă relaţie. Asta pentru că un nou studiu a descoperit că modul în care interacţionezi pentru prima dată cu partenerul de viaţă poate fi corelat cu durata de timp a relaţiei.

Un sondaj realizat de Marriage Foundation, din Marea Britanie, a chestionat 2.000 de persoane despre modul în care şi-au cunoscut soţii actuali sau foştii soţi. Surpriza a fost că o metodă de cunoaştere, care este din ce în ce mai populară, pare a fi un mod de a prezice o căsnicie scurtă.

Mai exact, multe cupluri care s-au cunoscut în mediul online au divorţat, în decurs de trei ani de la căsătorie. Comparativ cu soţii care s-au cunoscut în diverse medii, precum: la şcoală, la muncă, prin intermediul cunoştinţelor, într-o excursie sau într-un bar, aceste cupluri au divorţat cel mai repede.

Citeşte şi: Cum recunoşti un Don Juan. Semne care îţi arată că te vrea doar pentru o relaţie sexuală

Potrivit studiului, în primii trei ani, cuplurile care s-au cunoscut online sunt predispuse la divorţ cu 15% mai mult, decât celelalte cupluri. După această categorie, urmează cuplurile care s-au cunoscut la locul de muncă, cu 13%. Cuplurile care s-au cunoscut la şcoală sau prin intermediul cunoştinţelor sunt cel mai puţin probabil predispuse la divorţ, în decurs de 10 ani.

De ce persoanele care s-au cunoscut online pot fi sortite divorţului?

Autorul Harry Benson a scris în concluziile studiului că, în comparaţie cu cei care se întâlnesc prin intermediul familiei, mediul online reprezintă un loc nesigur şi străin:

„Verificarea informaţiilor de încredere ale persoanei cu care te întâlneşti, cunoscând-o în mediul online, este, evident, mai dificlă. Este mai greu să o cunoşti cu adevărat fără aportul familiei, al prietenilor sau fără aportul altei comunităţi. Pentru cuplurile care se cunosc online, legăturile se formează de la zero.

Citeşte şi: Vârsta la care femeile sunt predispuse să calce strâmb într-o relaţie şi cele mai întâlnite motive care duc la infidelitate 

Dar, pe măsură ce anii trec, cu răbdare, aceste cupluri au şansa să crească împreună şi să nu mai sufere din cauza acestei lipse de informaţii, din cauza incertitudinilor şi din cauza lipsei de lucruri pe care ei, iniţial, poate că nu le-au avut în comun‟, a subliniat cercetătorul.

Sursă foto: Shutterstock