Suferi de gelozie? Învaţă să scapi de ea!

1 65881 original jpg jpeg

Cine nu a trecut vreodată prin stări de gelozie, nu a iubit. Cel puţin aşa spune teoria în psihoterapie de cuplu. Gelozia este de multe ori o boală, care se manifestă prin sentimente de nesiguranţă legate de relaţie şi partenerul de viaţă. Ca să eviţi un dezastru, încearcă să-ţi recapeţi încrederea în tine şi în relaţie, ca să puteţi merge mai departe. Altfel...

Gelozie poate fi controlată,dar este foarte important să conştientizezi că ai o problemă. De cele mai multe ori,gelozia începe simplu,de la tine,de la faptul că ai oîncrederescăzută în forţele proprii.

Fă lucruri care îţi cresc stima de sine,încearcă să ai mai multă încredere în tine şi aşa vei putea controla temerile care îţi guvernează viaţa. Din păcate,o afectează şi pe a lui,iar lucrurile în timp nu pot fi cele mai bune.

Redescoperă-te

Nu vei mai fi geloasă,dacă ai mai multă încredere în tine,am mai spus-o. Şi cum faci asta? Pune pe o foaie de hârtie calităţile şi defectele tale. Vezi? Ai atâtea calităţi pe care nici nu ai vrut să le vezi de teama defectelor!

În plus,ţi-au creat în minte un sentiment permanent că el te va înşela pentru că îţi vede toate părţile mai puţin bune pe care le ai. Toate aceste sentimente negative îţi lasă impresia că el nu te mai iubeşte,că nu mai vrea să se implice în relaţie.

Iar ţie nu-ţi rămâne decât să-l urmăreşti,ca să ţi se confirme suspiciunea. În loc să aştepţi să cadă drobul de sare,mai bine pune accent pe calităţile tale. Fiecare femeie e frumoasă,dar pentru asta trebuie să o simtă şi ea.

Gândeşte pozitiv

Că gelozia e ca dragostea,adică oarbă,asta o ştim cu toţii. Dar ştiai că e atât de parşivă încât îţi poate proiecta în minte tot felul de scenarii tulburătoare,poveşti despre cum te înşală el şi cât de tristă poţi fi după ce afli?

Ei bine,da,cu asta se ocupă gelozia. De aceea e bine să lupţi cu orice armă,ca s-o scoţi din viaţa şi sufletul tău. În caz contrar,vei sfârşi prin a-i reproşa partenerului lucruri pe care nu le-a făcut şi nici într-o viaţă de om nu avea de gând să le facă.

Alungă toate gândurile care vă fac rău şi priveşte optimistă spre viitor. Spre viitorul tău şi al relaţiei cu iubitul tău.

Spune-i şi lui ce te apasă

Poţi scăpamai uşor de gelozie,dacă îi spui franc ce îţi înnegreşte gândurile. E foarte important să ai încredere în partener,iar el te poate ajuta să pui pe fugă toate ipotezele nefericite cu înşelatul.

Mai mult,te va ajuta să le înlocuieşti cu indicii despre cum puteţi avea o frumoasă şi deosebită poveste de dragoste. Cu iubire,respect şi încredere până la adânci bătrâneţi.