Surprinzătorul motiv pentru care cuplurile se ceartă cel mai mult. Nu sunt banii sau infidelitatea

1 ei doi jpg jpeg

Toate relaţiile presupun, din când în când, câte un compromis şi niciun cuplu nu reuşeşte să stea împreună la nesfârşit fără să se certe. Însă care este cel mai des întâlnit motiv de reproşuri şi divergenţe?

Auzim adesea cum banii sunt cei care duc cel mai adesea la divorţ, însă un nou studiu a scos la iveală cauza celor mai multe discuţii contradictorii în doi. Se pare că nu felul în care ne câştigăm salariul sau ne cheltuim economiile este subiectul celor mai multe controverse între el şi ea, ci cu totul altul.

Americanii au realizat un studiu pe 2.000 de oameni, care au dezvăluit fiecare motivele pentru care au, de obicei, certuri cu partenerul, precizând cei mai mulţi dintre ei că s-au săturat să audă o simplă întrebare zilnică: „Ce aveam la cină în seara asta?”

Ei bine, se pare că mâncarea creează cele mai multe tensiuni în cuplu. Un studiu realizat de OnePoll dezvăluie că discuţiile în contradictoriu încep adesea cu întrebarea „De unde să comandăm mâncare azi?”, dar pot continua şi cu mici detalii despre ce anume să comande cei doi parteneri de viaţă. Se pare că un cuplu obişnuit se ceartă de 156 de ori pe an în legătură cu ce să mănânce şi durează nu mai puţin de 17 minute pentru ca el şi ea să se decidă asupra restaurantului de la care să comande.

Şi discuţiile în contradictoriu legate de mâncare nu se opresc aici! Cercetările realizate arată că 32% dintre cupluri se ceartă despre cine să meargă să ridice pachetul cu bunătăţi de la restaurant, apoi 30% dintre parteneri nu reuşesc să se înţeleagă cu privire la cantitatea comandată, după care 12% nu se pot decide dacă să împartă sau nu cu jumătatea lor ceea ce au ei în farfurie.

Englezii au acordat şi ei atenţie subiectului şi au realizat propriul sondaj cu privire la rolul pe care mâncarea îl joacă în relaţiile în doi. Dintre cei 2.000 de britanici chestionaţi de OnePoll, 22% dintre femei au declarat că nici nu iau în calcul un partener care n-are aceleaşi gusturi gastronomice ca ele.

Jumătate dintre respondenţi au fost de părere că un partener care are aceleaşi preferinţe culinare este, într-adevăr, mai atractiv decât unul care mănâncă cu totul alte alimente decât ei. Iar 17% au fost chiar mai radicali spunând că ar refuza să iasă în oarş cu cineva care are cu totul alte gusturi decât ei, chiar dacă ar fi milionari.

„Preferineţele comune ne leagă unii de alţii”, explică Amber Artis, directoarea Select Date Society şi peţitoare certificată. „Faptul că avem programe zilnice similare ne permite să stăm la masă împreună şi să ne apropiem unul de altul. Când acest timp petrecut împreună nu (mai) există, cuplurile încearcă să le apropie altfel. Şi reuşesc mai mult sau mai puţin”, a detaliat aceasta.

Care sunt cel mai des întâlnite motive pentru care partenerii se ceartă?

Top 5 motive de divergenţe în cuplu:

5. Ce filme sau emisiuni TV să urmărim împreună – 30%

4. Cât timp să petrecem cu familia extinsă – 31%

3. Cât timp durează să fim gata să ieşim pe uşă – 34%

2. La ce oră să plecăm de acasă pentru un eveniment sau o întâlnire – 34%

1. Ce să mâncăm - 37%

Foto - Shutterstock



Recente

7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg
relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg