Te-a înşelat? Ce e de făcut

1 55008 original jpg jpeg

Ţi-a fost dat să afli ce nu voiai să auzi vreodată – că partenerul tău „a călcat strâmb“. Deşi simţeai că el este jumătatea ta, acum te confrunţi cu o situaţie incertă. Nu e simplu să iei o decizie, însă există câteva lucruri de care poţi ţine cont ca să faci faţă situaţiei.

Eraţi mereu împreună,aveaţi încredere unul în celălalt,dar orizontul dragostei voastre s-a întunecat brusc atunci când ai aflat că el te-a trădat. Lumea ta interioară părea că s-a prăbuşit...

Cântăreşte bine situaţia

Ţi-a jurat cu cerul şi pământul că nu s-a întâmplat decât o singură dată,aşa că poate te gândeşti că ar merita să-i mai acorzi o şansă,mai ales în cazul în care până acum aţi fost foarte apropiaţi şi v-aţi înţeles minunat. Cel mai bine este să iei singură decizia,fără să fii influenţată de vorbele rudelor sau ale prietenilor. Lasă să se mai aşeze lucrurile înainte de a lua o hotărâre. Astfel vei fi sigură că sentimentele contradictorii nu te vor împinge să faci o alegere greşită. În cazul în care balanţa înclină către iertare,nu te pripi să-i spui că-l primeşti înapoi în viaţa ta şi că vrei să uitaţi de cele întâmplate. Spune-i că te-ai gândit să-i acorzi o a doua şansă,mai exact o perioadă în care să-ţi arate că se implică trup şi suflet în relaţie,după care vei hotărî definitiv dacă veţi mai putea sau nu forma un cuplu.

Dă-i şansa să-ţi spună ce s-a întâmplat

Pentru liniştea ta sufletească,indiferent că veţi mai rămâne împreună sau nu,încearcă să ai o discuţie serioasă cu el. Lasă-l să se explice cumva,să-ţi spună ce l-a determinat să te înşele. Încurajează-l să ţi se destăinuie. Când vorbeşte,fii atentă şi la modul în care se comportă,dacă gesticulează sau nu,aşa îţi vei da seama dacă minte ori spune adevărul. Apoi,descarcă-ţi şi tu sufletul în faţa lui,fă-l să înţeleagă că ceea ce a făcut te-a rănit şi că va fi foarte greu să-ţi recâştige încrederea.

Fereşte-i pe cei mici de discuţiile aprinse

Când sunt implicaţi şi copii în astfel de situaţii,problema poate fi apăsătoare şi dificil de rezolvat,pentru că acum nu mai sunteţi doar voi doi. În orice caz,nu ceda doar de dragul lor,pentru că există riscul să vă fie şi mai greu. Până nu lămureşti lucrurile cu soţul tău,nu-i încărca pe cei mici cu probleme de adulţi şi fereşte-i de discuţiile aprinse.

Altfel,ei vor trece prin toate stările prin care treci şi tu,cu atât mai mult cu cât între o mamă şi copiii ei există o legătură specială. Dacă sunt suficient de mari pentru a înţelege ce se întâmplă,încearcă să-i duci o vreme la bunici şi explică-le că ei nu au nicio vină şi că atât tu,cât şi partenerul tău sunteţi alături de ei şi îi iubiţi.

Nu te lăsa dominată de gesturile extreme!

L-ai iertat,dar tot nu poţi avea încredere în el şi eşti extrem de geloasă. Totuşi,nu este cazul să recurgi la măsuri drastice pentru a-ţi ţine partenerul aproape. Evită să-l suni tot timpul,să-i umbli prin lucrurile personale,să fii autoritară şi să-i aduci aminte de fiecare dată când aveţi o discuţie că el a produs un deze­chilibru în relaţie.

Furia şi durerea provocate de trădare te pot împinge să faci lucruri care nu-şi au rostul,spre exemplu să-i arunci toate hainele,să-i distrugi bunurile de care are mare nevoie la muncă,să nu-i permiţi să-şi vadă copiii. Un astfel de comportament nu este demn de tine! Încearcă să te consolezi cu faptul că el nu a trecut testul maturităţii şi mergi mai departe.

Sfatul specialistului-Miruna Stănculescu,psiholog (terapie de cuplu),e-mail:miruna.stanculescu@yahoo.com

O femeie trebuie să facă faţă,mai întâi,durerii provocate de trădare,iar apoi,în funcţie de decizia luată,etapelor iertării sau nesiguranţei unui nou început. Înainte de-a lua o decizie,trebuie să fie sigură că-şi doreşte şi poate,în funcţie de valorile personale,să continue relaţia cu partenerul într-un mod funcţional. La fel de bine,dacă partenerul a ajuns în situaţia de-a avea o altă relaţie,în paralel,e important să afle de la el ce l-a împins la asta şi dacă mai există fundamente pe care relaţia să se dezvolte în viitor.



Recente

casatorie jpg
Cearta in cuplu  Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu  foto   Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png