Toate femeile mint? Da, dar nu întotdeauna o fac din răutate, ci din cu totul alte motive

1 shutterstock 306910547 jpg jpeg

Cu bună ştiinţă sau fără să-şi dea seama, femeile mint adesea. Se mint unele pe altele, uneori chiar pe ele însele. Cauzele sunt multiple şi mecanismul de a crea minciuna şi de a minţi este mai complicat decât se poate crede la prima vedere.

Minciunile ne pot proteja, dar adevărul ne poate face mai puternici. Pe de altă parte, nu există niciun motiv să nu-ţi arăţi bunătatea, atât faţă de tine, cât şi faţă de ceilalţi, prin ascunderea adevărului atunci când acesta aduce suferinţă sau când adevărul poate face mai mult rău decât minciuna.

De ce mint bărbaţii

De cele mai multe ori, bărbaţii evită să spună adevărul pentru a obţine ceva ce îşi doresc, în timp ce femeile mint de obicei pentru a-l ascunde. Uneori, femeile mint pentru a proteja sentimentele altcuiva. Această minciună se numeşte şi minciună albă.

Femeile mint când adevărul e prea dureros

Un expert în relaţii american, Susan Shapiro Barash, citat de Yourtango.com este de părere că femeile încă simt nevoia să mintă din cauza unui mecanism de supravieţuire. Îşi doresc să nu trebuiască să-şi proceseze propriile sentimente negative Un exemplu este femeia cu un soţ abuziv care se minte singură că el nu a vrut s-o rănească, deşi a lovit-o cu atâta putere, încât i-a lăsat bânătăi sau chiar i-a făcut răni.

„Uneori aceste minciuni interne sunt chiar subconştiente, deoarece adevărul este prea dureros pentru a fi recunoscut, chiar şi pentru noi înşine”, a afirmat Barash.

Minciuna de supravieţuire

O minciună pe care o femeie o consideră necesară pentru a-şi proteja situaţia actuală de viaţă, cum ar fi motivul pentru care a fost dată afară de la locul de muncă este un tip de minciună de supravieţuite. Expertul Susan Barash spune că aceasta este folosită pentru a păstra un secret prea mare pentru onestitate.

Femeile nici măcar nu ştiu când mint

Un studiu de la Universitatea din Columbia Britanică a descoperit o nepotrivire între ceea ce o femeie va recunoaşte că îşi doreşte la un partener şi ceea ce alege în realitate. S-ar putea să spună că vrea pe cineva care o face să râdă, apoi să se simtă atrasă de un bărbat rău. Se minte singură şi-i minte pe celalţi pentru ca lumea să nu-şi facă o părere proastă despre ea recunoscând genul de bărbat pe care îl consideră atractiv.

FOTO: Shutterstock



Recente

Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg