Tot ce vrei să ştii despre orgasm

1 64023 original jpg jpeg

La întrebările pe care ţi le-ai pus despre acest subiect pe care unii îl consideră tabu, vei primi acum câteva răspunsuri.

Ce este orgasmul?

Sunt femei care cred că n-au avut niciodată orgasm. Cum îţi dai seama că ai avut unul? Dacă ai senzaţia că,în timpul actului sexual,te exciţi în mod gradual şi,după ce ai atins un moment de vârf, te relaxezi pe deplin,atunci şansele sunt foarte mari să te fi numărat printre fericite... Şi să nu îţi imaginezi că orgasmul trebuie să fie obligatoriu însoţit de ţipete asurzitoare!

Ce este orgasmul clitoridian?

Este remarca pe care femeile o fac cel mai ades:„Nu simt plăcere decât la nivelul clitorisului”. Află că e cazul majorităţii femeilor:80 % declară că nu resimt plăcere decât în acea zonă,în cursul relaţiei sexuale sau în timpul masturbării. Deci nu e nimic anormal,dimpotrivă!

Ce este orgasmul vaginal?

Spre deosebire de orgasmul clitoridian,descris ca o descărcare electrică localizată,cel vaginal este perceput ca fiind mai intens,ca iradiind în tot corpul. Sunt persoane care se bucură doar de una din două posibilităţi,există însă femei care percep simultan de ambele senzaţii.

Orgasm de fiecare dată?

O altă mărturisire frecventă a reprezentantelor sexului frumos este că nu au orgasm „de fiecare dată”. Sexologii dau asigurări că bărbaţilor le e mult mai uşor să aibe orgasm decât femeilor. Important e să nu te gândeşti la asta,să fii relaxată şi să savurezi momentul. Iar acţiunile cuplului să fie animate de iubire.

Preludiul – indispensabil orgasmului?

Uneori,femeile au nevoie de o perioadă mai lungă pentru a-şi intra în formă,în timpul unui act sexual – ceea ce de multe ori îi enervează pe parteneri.  Bărbaţii sunt „proiectaţi”,din punct de vedere psihologic,să fie de 2-3 ori mai rapizi ca femeile,pentru a atinge plăcerea. De aceea,sunt de multe ori nerăbdători. Nu ezita să-i spui partenerului care sunt mângâierile care te excită,şi să-i reaminteşti că răbdarea îi va fi răsplătită:plăcerea ta o va face şi pe a lui mai intensă.