Tu aici, el departe

1 79474 original jpg jpeg

De parcă mariajul nu ar fi supus deja la o mulţime de probe de foc, distanţa vine să complice şi mai mult lucrurile. Iată ce poţi să faci pentru a menţine familia unită, fără ca flacăra pasiunii să se stingă.

Un vechi proverb chinezesc spune că „că aurului adevărat nu-i este frică de foc“. Dacă, din raţiuni profesionale, iubitul tău se află departe de tine, pentru perioade mari de timp, nu dispera. În loc să te gândeşti că distanţa nu va face decât să vă înstrăineze, fii optimistă şi priveşte acest test ca un mod de a vă consolida relaţia.

Fii prezentă în viaţa lui

Se spune că ochii care nu se văd se uită. Ca să nu ajungeţi în această situaţie, este important să vorbiţi cât mai des, astfel încât soţul să ia parte, chiar dacă nu fizic, la toate evenimentele la care ai participat tu şi restul familiei. Trimite-i fotografii, filmuleţe, mesaje şi vorbiţi la telefon cât mai des. Astfel, familia va fi prezentă permanent în viaţa lui de zi cu zi. Îl poţi suprinde cu telefoane de „Bună dimineaţa“ sau de „Noapte bună“, exact aşa cum procedai atunci când era lângă tine.

Fiţi sinceri unul cu altul

Viaţa de familie ar trebui să continue ca până atunci, inclusiv prin discutarea problemelor şi găsirea soluţiilor potrivite. Poate nu vrei să-l îngrijorezi, dar atunci când omiţi lucruri importante, care îl implică şi pe el, nu faci decât să-i dai impresia că părerea lui nu mai contează. Un alt aspect pe care trebuie să-l iei în calcul este gelozia. Atât tu, cât şi el, puteţi face crize de gelozie atunci când în discuţii poate veni vorba de persoane noi. Vorbeşte deschis despre temerile tale şi nu lăsa nesiguranţa să-şi facă loc în inima ta.

Stabiliţi din timp revederile

Vizitele sunt cel mai aşteptat moment al unei relaţii la distanţă. Pentru că mereu pot să intervină tot felul de lucruri, care să determine amânarea revederilor, este mai bine să cumperi din timp bilete de avion sau de autocar pentru a vizita persoana iubită. Vei face economii şi vei putea să numeri clipele până când vă veţi reîntâlni.

Talismanul norocos

Poate fi o eşarfă, un lănţişor sau o sticlă cu parfumul preferat. Înainte de a vă despărţi, dăruieşte-i iubitului ceva care să-i aducă aminte de tine şi care să-i poarte noroc. S-a observat că cei care au lângă ei un obiect drag, aparţinând persoanei iubite, au mai rar tendinţa să calce strâmb. Şi asta din nouă motive. Odată pentru că se ataşează la rândul lor de aceste lucruşoare, fără să îşi dea seama, şi pentru că le aduc aminte de cei care-i aşteaptă acasă.

Bazează-te pe cei dragi

Una din patru relaţii se destramă din cauza sentimentului de singurătate, de abandon. Pentru ca acest simţământ să nu-şi facă loc în viaţa ta, petrece mai mult timp cu familia şi prietenii. Soţul tău va fi mai liniştit ştiind că cei dragi te sprijină şi că nu trebuie să rezolvi totul de una singură.