V-aţi decis să vă mutaţi împreună? Iată de ce să ţii cont!

1 71039 original jpg jpeg

Nu este uşor să renunţi la viaţa de celibatar, la independenţa personală şi să începi să împarţi spaţiul de locuit şi viaţa cotidiană cu o altă persoană. Dacă ştii cum să abordezi situaţia, traiul în doi poate fi extrem de plăcut.

Urmează să faceţi un pas extrem de important într-o relaţie şi anume momentul  în care vă mutaţi împreună. În cele mai multe cazuri acesta este testul extrem,cel care vă va demonstra cât de puternică este relaţia voastră.

Comunicarea te poate scuti de multe neplăceri

Fiind obişnuită să locuieşti singură este posibil să ai anumite tabieturi,la fel ca şi partenerul tău. Rutina voastră zilnică se va schimba,situaţie care poate genera conflicte. Cel mai indicat este să discutaţi de la început despre aceste obişnuinţe,astfel situaţiile neprevăzute nu vă vor mai lua prin surprindere. Deşi unele persoane obişnuiesc să stabilească încă de la început un set de reguli,respectarea acestora poate deveni frustrantă,ceea ce vă poate deteriora relaţia mai ales când sunt încălcate.

Încearcă să treci cu vederea peste micile greşeli

Oricât de mult v-aţi strădui,a greşi este omeneşte. Nu este cazul să-i atragi atenţia la ce mai mică abatere. Poate şi tu faci anumite imprudenţe pe care el nici nu le observă,cosiderându-le neimportante. Dacă vei ajunge să te cerţi cu el pentru că a uitat lumina aprinsă,imaginează-ţi cum vei reacţiona la o problemă cu adevărat importantă!

Apreciază-i eforturile

Şi pentru el este o provocare să-şi împartă spaţiul intim,aşa că este bine să-l mai lauzi din când în când. Faptul că te sună de pe drum să te întrebe dacă ai nevoie de ceva,este o dovadă că îşi doreşte ca relaţia voastră să funcţioneze şi că încearcă să te ajute şi el cât poate de mult. Un „mulţumesc” spus la timp poate face minuni.

Administrarea bugetului,o prioritate

Într-o relaţie nu aveţi doar sentimente comune,ci şi cheltuieli. Este bine să stabiliţi de la început cum veţi împărţi cheltuielile pentru traiul comun. Cele mai mule neînţelegeri legate de bani nu pornesc de la faptul că sunt insuficienţi,ci de la proasta lor administrare.