Vârsta la care femeile sunt predispuse să calce strâmb într-o relaţie şi cele mai întâlnite motive care duc la infidelitate

1 o femeie care inseala jpg jpeg

Infidelitatea este un subiect dezbătut de ani buni. Dacă unele studii spun că bărbaţii infideli pot fi depistaţi după anumite trăsături de comportament, când vine vorba de femei, vârsta este factorul care le poate da de gol atunci când sunt „pe picior greşit‟.

Deşi bărbaţii au mai multe şanse să aibă mai multe relaţii în afara cuplului şi reprezentantele sexului frumos pot căuta intimitatea emoţională într-o relaţie extraconjugală, din varii motive. Potrivit unui studiu, la nivel global, femeile tind să comită adulter în jurul aceleiaşi vârste. Iată care este aceasta!

Motive care duc la infidelitate 

Potrivit Yourtango, cercetătorii au identificat mai multe motive pentru care femeile înşală. Lipsa sentimentelor reale dintre parteneri, lipsa legăturii emoţionale, lipsa legăturii fizice, lipsa de atenţie din partea partenerului, lipsa de apreciere, inegalitatea dintre cei doi parteneri, chiar şi apariţia monotoniei din cuplu pot fi factori care le determină pe femei să calce strâmb într-o relaţie.

„Chiar şi în cele mai bune şi iubitoare căsătorii, realităţile vieţii de zi cu zi pot face ca unele cupluri să îşi piardă din scânteia dragostei. Pentru femei, acest lucru se poate manifesta prin apariţia sentimentului de singurătate sau, cel mai des, lipsa de apreciere din partea partenerului ei, factori care le pot determina pe unele femei să îşi caute dragostea şi atenţa în afara căsătoriei‟, a spus Dona Murphy, specialist în relaţii.

La ce vârstă femeile „calcă strâmb‟?

Un studiu realizat în 2011 a arătat că 23,3% dintre bărbaţi trişează, iar femeile în proporţie de 19%, procent care a crescut între timp datorită numărului de aplicaţii de dating online, care este în creştere. În ceea ce priveşte vârsta femeilor care înşeală, cercetătorii au aflat că vârsta medie este de 36 de ani şi 6 luni de zile.

De exemplu, femeile irlandeze s-au angajat mai repede într-o aventură, la vâsta medie de 30,8 ani, femeile din Statele Unite sunt predispuse să înşele la vârsta medie de 35,5 ani, femeile din Ungaria tind să îşi trădeze partenerii în jurul vârstei de 44,5 ani, iar braziliencele la vârsta de 33,4 ani. De asemenea, în cadrul studiului s-a aflat că, la scară mondială, durata dintre căsătorie şi momentul în care femeile înşeală este de 7,6 ani.

Sursă foto: Shutterstock