Vârsta la care oamenii înşală cel mai des. Care sunt semnele că partenerul calcă strâmb

1 ei doi jpg jpeg

Un nou studiu american a conchis, în proporţie de 92%, că infidelitatea este de blamat din punct de vedere moral, relaţiile extramaritale fiind problema cea mai mare enunţată de respondenţii cercetării respective. Însă acest lucru nu i-a împiedicat pe oameni să calce strâmb. 16% dintre cei căsătoriţi au recunoscut că au avut cel puţin o relaţie extraconjugală de când s-au căsătorit, iar cei trecuţi de 55 de ani sunt adevăraţi campioni la aşa ceva.

„Ai făcut vreodată, de când eşti căsătorit, sex cu altcineva decât soţul sau soţia ta?”, a fost întrebarea la care au fost nevoiţi să răspundă participanţii unui sondaj efectuat de General Social Survey şi actualizat anual încă din 1991. Studiind rezultatele acestui sondaj, cei de la Institutul Familiei au tras concluzia că persoanele trecute de 55 de ani sunt dispuşi cel mai mult să aibă relaţii intime cu altcineva decât partenerul lor de viaţă. Şi mai surprinzător este faptul că, între 60 şi 79 de ani, s-au înregistrat cele mai multe infidelităţi.

Cercetătorii au speculat că cei trecuţi de 55 de ani au avut mai mult timp la dispoziţie pentru a-şi înşela soţul sau soţia, de aceea există mai multe infidelităţi de această categorie de vârstă. În plus, e probabil vorba şi despre o schimbare a atitudinii cu privire la fidelitate sau viaţă în general. „Ce mai am de pierdut la această vârstă?” sau „Mai simt şi eu că trăiesc, că sunt dorit şi că dorec pe cineva!” ar fi explicaţia acestora.

Care sunt semnele că partenerul calcă strâmb?

În primul rând, îţi cunosc programul zilnic, devin interesaţi de el. Psihologul John Mayer susţine că e un semnal de alertă faptul că „jumătatea” ta se interesează brusc când eşti acasă şi cât lipseşti din preajma lui sau a

ei. Apoi, poţi observa o schimbare în relaţia acestuia cu prietenii şi apropiaţii lui. E posibil ca prietenii infidelului să ştie ce se întâmplă înaintea ta şi, observându-le comportamentul, îţi poţi da seama că se ascund, evită să-ţi vorbească despre anumite lucruri, nu te privesc în ochi. Acelaşi lucru e posibil şi în cazul soţului sau a soţiei care şi-a găsit alte distracţii în afara căsniciei.

Un alt semn că poţi fi înşelat e că partenerul se preocupă brusc de felul în care arată şi de forma sa fizică. Face exerciţii mai des decât de obicei şi petrece mai mult în baie, ca să se pregătească, ori în faţa oglinzii. Se pare că 75% dintre cei care înşală se apucă de sport. Motivul poate fi şi ca să le spună soţiei sau soţului că merg la sală, când, de fapt, se întâlnesc cu amanta, respectiv, amantul.

Îşi păzesc telefonul, tableta şi laptopul. Cei care calcă strâmb petrec mai mult timp pe tot felul de dispozitive, pentru a ţine legătura cu persoana de care au devenit brusc interesaţi, dar şi ca să facă schimb de poze, mesaje amoroase sau ca să-şi programeze următoarea întâlnire în doi.

Foto - Shutterstock