Victoria Beckham, printre vedetele care aleg să doarmă singure. Este acest obicei dăunător sau benefic relaţiei?

1 victoria beckham jpg jpeg

Gwyneth Paltrow, Victoria Beckham şi Sarah Jessica Parker se numără printre persoanele cunoscute care preferă să doarmă fără persoana iubită, deşi sunt într-o relaţie de ani de zile. Să fie acesta unul dintre secretele pentru care căsniciile lor funcţionează?

Motive precum: preferinţele diferite pentru saltea, sforăitul, statul la televizor sau orare diferite de somn pot crea tensiuni între parteneri. Soluţia? Dormitul separat! Acest lucru nu numai că îţi va salva relaţia, ci îţi va permite să te odihneşti mai bine, arată un sondaj realizat de Better Sleep Council.

Potrivit cercetării, mai mult de 25% dintre cuplurile analizate optează pentru spaţii separate de somn. Pentru ei acest lucru înseamnă, fie să doarmă în camere diferite, fie să aibă două paturi în aceeaşi cameră. Deşi subiectul este considerat tabu, experţii spun că dormitul separat poate fi benefic. Asta pentru că lipsa somnului este legată de numeroase probleme de sănătate, inclusiv diabet, obezitate, boli de inimă, depresie şi iritabilitate. Dormitul separat nu ar trebui să fie văzut ca pe o problemă, ci ca pe un mijloc de a îmbunătăţi calitatea somnului: „Oamenii pot fi afectaţi din cauza lipsei de somn, în viaţa de zi cu zi. Dacă nu te odihneşti corespunzător şi nu abordezi acest subiect, evident că relaţia şi viaţa ta vor avea de suferit‟, remarcă psihologul Jill Lanker.

Studiul a constatat că femeile sunt mai sensibile la zgomotele din jurul lor, aşa că dacă partenerul sforăie, cel mai probabil se vor trezi în miezul nopţii. În acest caz, dormitul separat te fereşte de distrageri, iar a doua zi te vei trezi plină de energie.

De asemenea, când două persoane nu se odihnesc corespunzător, nivelul lor de toleranţă scade, iar lipsa de somn îi poate face pe parteneri mai puţin empatici faţă de emoţiile altora. Astfel, atunci când ambii parteneri dorm bine, ei pot rezolva chiar şi cele mai mici probleme, de natură emoţională.

Totodată, specialiştii subliniază că o pauză este necesară pentru a te focusa pe dezvoltarea ta personală. Dormitul separat permite fiecărei persoane să aibă ce activităţi doreşte înainte de somn. Poţi citi o carte, poţi urmări emisiunea ta preferată sau poţi medita, înainte de a merge la culcare.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg
relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg