Vrei o căsnicie fericită? Ce greşeli să eviţi

1 72095 original jpg jpeg

A menţine armonia în cuplu – iară o provocare pentru fiecare familie. Există căi ca să-ţi faci căsnicia fericită, cu condiţia de a nu repeta greşelile de mai jos.

Te enervezi des şi vociferezi

Ori de câte ori te enervezi,ridici tonul-şi apoi te miri că tu şi cu partenerul vă certaţi din te miri ce. Ai ceva să-i reproşezi bărbatului de lângă tine? Spune-i-o pe un ton normal,încercând să-i transmiţi energia pozitivă de care are nevoie pentru a repara greşeala. Nu folosi cuvinte grele,nu jigni de dragul de a jigni. Între parteneritrebuie să existe respect reciproc – altfel,căsnicia e sortită pieirii.

Te pui pe plan secund

Fiecare partener face,din timp în timp,compromisuri,pentru ca relaţia să meargă. Însă a lăsa mereu de la tine e o mare greşeală. A renunţa la ceea ce-ţi face plăcere,a te pune mereu pe plan secund te transformă într-un simplu accesoriu al bărbatului,în loc să formaţi o echipă. Nu te teme să-ţi dezvălui sentimentele reale şi emoţiile,pe un ton cât mai împăciuitor. Sigur se va găsi o cale de mijloc.

Te plângi mereu

Un alt lucru care subminează căsniciasunt veşnicele tale nemulţumiri. Te plângi de serviciu,de casă,de una,de alta – transmiţând doar energii negative. Uiţi să mai vezi lucrurile frumoase din jur,iar asta erodează treptat relaţia de cuplu.

Dai sexul la o parte

Pe măsură ce rutina se instalează în cuplu,ai tendinţa de a considera sexul ceva secundar. Dacă mai eşti şi obosită sau stresată,sexul devine ceva ocazional. Este total greşit! O viaţă sexuală sănătoasă este un igredient-cheie în armonia de cuplu. Dorinţa sexuală se poate reconstrui – începe prin a te simţi sexy tu însăţi.