Românii se vor putea vaccina anti-COVID-19 din maşină. Ce a anunţat medicul Valeriu Gheorghiţă

1 shutterstock 1681012357 jpg jpeg

În perioada următoare, vor fi identificate locurile potrivite pentru înfiinţarea de centre de vaccinare de tip drive-thru, a anunţat dr. Valeriu Gheorgiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Centrele de vaccinare de tip drive-thru ar putea fi folosite în România în etapa a treia a procesului de imunizare contra COVID-19. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat ca aceste centre să fie amenajate în marile aglomerări urbane, care permit oamenilor accesul cu mijloace auto proprii.

„Centrele de tip ‘drive-thru’ (...) sunt prevăzute pentru etapa a treia. În perioada următoare vom identifica locaţiile potrivite şi, eventual, oraşele în care vom lua în calcul înfiinţarea unui astfel de centru de tip ‘drive-thru’, pe de o parte, pe de altă parte, prioritatea noastră imediată este legată de operaţionalizarea centrelor mobile de vaccinare care să asigure vaccinarea celor din mediul rural, a persoanelor care nu au acces la un centru de vaccinare fix”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Specialistul a amintit că pentru toată campania de vaccinare anti-COVID-19 sunt prevăzute aproximativ 750 de astfel de centre, cumulând peste 1.760 de cabinete de imunizare. „Peste 100.000 de persoane ar putea fi vaccinate zilnic în toate aceste cabinete de vaccinare", a completat Gheorgiţă.