10 semne care îţi arată că nu eşti îndrăgostită, ci eşti doar dependentă emoţional

1 74503 original jpg jpeg

Fiecare om îşi caută de-a lungul vieţii persoana potrivită, însă până să ajungă să o găsească poate trece printr-o serie de încercări. Din păcate, aceasta dorinţă de a găsi dragostea poate crea confuzii între a iubi şi a fi dependent de o persoană. Află cum poţi face diferenţa!

1. Eşti posesivă şi geloasă pe partenerul tău

Atunci când suntem într-o relaţiesănătoasă,ar trebui să avem încredere deplină în persoana de alături,fără să fie inclusă şi gelozia în acestă ecuaţie. Dacă simţi că nu poţi avea încredere în partenerul tău,acest lucru îţi arată mai degrabă că eşti dependentă emoţional de el,în loc să îl iubeşti cu adevărat.

2. Te temi să îi pierzi aprobarea

Într-o relaţie de iubire sănătoasă este esenţial să poţi comunica fără să te cenzurezi de teamă că partenerul s-ar putea supăra. În faţa persoanei potrivite ar trebui să îţi fie foarte uşor să te deschizi şi să exprimi absolut tot ceea ce simţi,ştiind că eşti acceptată aşa cum eşti.

3. Alegi să te schimbi în loc să-l faci să te iubească pentru ceea ce eşti

Renunţi la preocupările care te fac fericită pentru că nu îi sunt pe plac iubitului tău? Îţi schimbi preferinţele muzicale sau culinare doar pentru că nu coincid cu gusturile lui? Să te poţi păstra pe tine în cadrul unei relaţii este unul dintre cele mai importante aspecte care îţi arată că te afli lângă omul potrivit. Dacă trebuie să te schimbi pentru a fi cu cineva,există şanse mari ca în timp relaţia să eşueze.

4. Stima ta de sine stă în mâinile lui

În cazul în care te simţi valoroasă doar dacă partenerul îţi spune asta,este foarte posibil să ai de-a face cu o obsesie pentru el,nicidecum iubire. Iubirea sănătoasă implică doi oameni compleţi,care îşi cunosc potenţialul şi nu au nevoie de aprecieri din exterior ca să fie conştienţi de acesta. Este esenţial ca înainte de a începe o relaţie să poţi fi capabil să te iubeşti întâi pe tine,ca să îi poţi oferi iubire celuilalt.

Citeşte şi:Află cum îţi dai seama că e dominator

5. Încerci constant să îl schimbi

Dacă încerci constant să manipulezi comportamentul parteneruluitău în loc să-l laşi să se manifeste natural,aşa cum simte,nu e un semn prea bun. Nu este sănătos să intri într-o relaţie cu o persoană pe care îţi doreşti din start să o schimbi şi care speri că într-o zi va fi aşa cum îţi doreşti tu.

6. Renunţi la prietenii tăi pentru partenerul tău

Dependenţa face oamenii să se îndepărteze de persoanele dragi. Dacă şi tu simţi că te-ai înstrăinat de prietenii tăi sau că ai renunţat la locuri şi activităţi care îţi plăceau doar ca să petreci timp cu iubitul tău,lucrul acesta scoate de fapt la suprafaţă dependenţa ta faţă de el..

7. Te manipulează foarte uşor

Fie că aştepţi cu sufletul la gură ca el să răspundă la mesaje pentru că îi ia prea mult să o facă sau se joacă în diverse feluri cu mintea ta,acesta este un semnal de alarmă că ar trebui să fugi. Şi reciproca este valabilă,dacă trebuie să recurgi la tot felul de tehnici şi jocuri ca să-i poţi capta pentru puţin timp atenţia,nu te afli în relaţiapotrivită.

8. Nu suporţi singurătatea

Dacă singurul motiv pentru care ai ales să fii într-o relaţie este acela că trebuie să fii cu cineva ca să te poţi simţi completă,e clar că eşti dependentă. Ar fi bine să îţi acorzi timp ţie,să ajungi să te cunoşti cu adevărat şi abia apoi să alegi să fii lângă cineva doar pentru că iubeşti acea persoană,nu doar ca să-ţi aline singurătatea.

9. Nu îţi imaginezi cum ai putut trăi până acum fără el

Când cunoşti pentru prima oară pe cineva şi n-ai apucat încă să stabiliţi o legătură,dar cu toate astea îţi imaginezi că viaţa ta pâna acum a fost lipsită de sens şi că doar partenerul dă valoare vieţii tale,ar cam trebui să te pună pe gânduri acest lucru. Este foarte posibil să confunzi idea de obsesie cu iubirea adevărată.

10. Eşti fericită doar când se află lângă tine

Este firesc să te simţi euforică atunci când iubeşti pe cineva şi să vrei să petreceţi cât mai mult timp împreună,însă nu e sănătos să nu te simţi bine şi atunci când trebuie să petreci timp singură sau cu alţi oameni. Spaţiul personal al fiecărei persoane este un aspect esenţial dacă îţi doreşti să ai o relaţie fericită şi armonioasă. Dependenţa emoţională înseamnă că eşti cu cineva doar pentru simplul fapt că ai nevoie de acea persoană. De obicei,aceste timp de relaţie nu este menită să dureze prea mult timp.

CIteşte şi:Cum recunoşti o femeie independentă

sursă foto:PinterestRecente

Cuplu jpg
3 detalii esentiale la o prima intalnire Sursa foto shutterstock 101817463 jpg
De ce barbatii insurati cred ca alte femeile maritate sunt mai atractive Sursa foto shutterstock 1746423464 jpg
Secretele celor priceputi in dormitor Sursa foto shutterstock 2253401153 jpg
Mama, pe primul loc in topul prioritatilor lui Sursa foto shutterstock 1090333826 jpg
Cum ti ar putea imbunatati viata intima curatenia de primavara Sursa foto shutterstock 2119185203 jpg
Migdale jpg
femei care înșală Shutterstock jpg
Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg