4 moduri de a trece peste o despărţire fără crize

1 70915 original jpg jpeg

Într-o lume ideală, o relaţie s-ar termina cu o discuţie amicală, în care amândoi aţi ajunge la concluzia că cel mai bine este să mergeţi pe căi diferite, v-aţi zâmbi la despărţire şi v-aţi îmbrăţişa afectuos. El ţi-ar promite să îţi trimită toate lucrurile sau te-ar invita să vii oricând să le iei. Tu i-ai promite să îţi faci timp să îi mai spui despre tine şi, de ce nu?, să mai ieşiţi la o cafea. În realitate, ştii că aşa ceva este aproape imposibil şi că despărţirea nu are nicio parte frumoasă.

Adevărul este că nu îţi aminteşti de nicio despărţire care să nu te fi devastate şi după care să nu fi avut ochii roşii de plâns zile şi nopţi la rând. Ei bine,este momentul să înveţi să faci faţă despărţirii fără crize şi lacrimi.

1. Nu te victimiza

Nu pretinde că singurulvinovatpentru eşec este fostul,căruia eşti tentată să îi atribui toate defectele posibile,iar dacă sunt prea puţine,să mai inventezi câteva. Pe de altă parte,nu te amăgi că totul este în regulă,în timp ce te îndopi cu ciocolată. Dacă simţi nevoia să plângi,nu o reprima. Toate emoţiile se vor aduna ca într-un balon cu aer care,la un moment dat,va deveni neîncăpător şi se va sparge. Plânsul este eliberator,este ca un ritual de trecere. Nu te descarci,nu eşti capabilă să treci peste.

2. Nu te chinui singură

Nu te mai gândi la ce ar fi fost dacă… Nu încerca să descoperi alte motive care au dus la destrămaresau cum ai fi putut să salvezi relaţia. S-a terminat,pur şi simplu. Treci peste. Nu inventa scenarii alternative. Uneori,cel mai simplu scenariu este să accepţi că s-a terminat şi să mergi mai departe. Găseşte alt mod de a-ţi consuma energia:reconectează-te cu prietenii sau încearcă să întâlneşti oameni noi.

3. Rupe orice contact cu ceea ce îţi poate aminti de el

Renunţă la pozele cu el. Dacă nu vrei să le arunci,pune-le într-o cutie în care să nu umbli prea curând. Şi renunţă să mai mergi în parcul în care vă duceaţi mereu sau la restaurantul la care mergeaţi adesea. De altfel,ar fi bine să îi dai unfriend pe Facebook şi să îi ştergi numărul de telefon,ca să nu fii tentată să îl cauţi.

4. Redescoperă cât de bine este să fii singură

De când nu ţi-ai mai făcut programul doar după bunul plac şi doar în funcţie de nevoile tale? Acum poţi planifica timpul în cele mai mici detalii,fără a te teme că cineva s-ar putea supăra s-au ţi l-ar putea da peste cap. Scoate rochiile de la naftalină,alea care nu îi plăceau lui,şi ieşi din casă. Unde vrei tu.Recente

Cuplu jpg
3 detalii esentiale la o prima intalnire Sursa foto shutterstock 101817463 jpg
De ce barbatii insurati cred ca alte femeile maritate sunt mai atractive Sursa foto shutterstock 1746423464 jpg
Secretele celor priceputi in dormitor Sursa foto shutterstock 2253401153 jpg
Mama, pe primul loc in topul prioritatilor lui Sursa foto shutterstock 1090333826 jpg
Cum ti ar putea imbunatati viata intima curatenia de primavara Sursa foto shutterstock 2119185203 jpg
Migdale jpg
femei care înșală Shutterstock jpg
Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg