4 semne că te afli în relaţia greşită

1 73333 original jpg jpeg

Indiferent dacă o relaţie pare sau nu să aibă un viitor, reuşita ei este determinată şi de efortul partenerilor de a o face să funcţioneze. Dar dacă simţi că ai făcut tot ce se putea pentru ca povestea voastră de iubire să aibă un viitor şi ceva încă scârţâie, probabil este timpul să mergi mai departe.

Este momentul să trecem în revistă câteva semne care îţi arată clar că relaţia nu are niciun viitor şi că este momentul să îi pui capăt. Totuşi,înainte de a decide dacă este cazul să îl treci pe lista “ex-ilor” pe actualul,ar fi bine să aveţi o conversaţie sinceră în care să îi spui exact cum te simţi tu.

Nu te mai recunoşti

Tot ce ţi-a plăcut la persoana ta,cine erai,ce te făcea să te simţi unică,a dispărut sau s-a estompat,în încercarea de a te transforma în ceea ce îi place lui. Din păcate,acest lucru se întâmplă în foarte multe relaţii. Dar schimbarea se produce treptat,astfel încât într-o zi ajungi să nu te mai recunoşti. Iar acesta este un semn,unul rău.

Totuşi,trebuie să ştii că aici nu este 100% vina partenerului. E datoria ta să înveţi să te preţuieşti mai mult şi să ai încredere că eşti perfectă exact aşa cum eşti. Atunci îl vei convinge şi pe el că nu este nimic de schimbat la tine.

Trebuie tot timpul să îi demonstrezi că eşti mai bună decât crede

E destul de greu să fii nevoită să îi demonstrezi tot timpul că nu eşti atât de neînsemnată pe cât vrea să te facă să te simţi. Totuşi,dacă ai ajuns să faci asta,e ceva în neregulă. Aici ar trebui să fie ultimul loc unde să arăţi că meriţi mai mult.

Nu e neapărat treaba partenerului să te facă să te simţi importantă,dar este treaba lui să creeze un spaţiu sigur în care valoarea ta şi visele tale sunt încurajate în loc să fie ignorate sau chiar contestate.

Te simţi ca şi când ai fi spectator al relaţiei şi nu actor

Ai ajuns aă acţionezi mecanic. Ştii ce îi place la cină,ce vrea să primească de ziua lui sau chiar ce trebuie să spui pentru a vă împăca. Dar asta te scoate uşor,uşor din relaţie,în loc să te facă să fii prezentă. Pasiunea a cam dispărut,iar povestea voastră romantică se menţine doar pe baza unor rutine. De aceea trebuie să faci ceva înainte de a te plafona complet.

Relaţia nu mai seamănă deloc cu ceea ce ţi-ai dorit tu

Poate nu ai primit tot ce ţi-ai dorit de la această relaţie şi te-ai liniştit spunându-ţi că asta se întâmplă cu toate cuplurile. Poate ai ajuns la concluzia că dragostea adevărată înseamnă să îl accepţi pe celălalt exact aşa cum este,chiar dacă asta te face să te simţi invizibilă.  

Totuşi,dacă nevoile şi dorinţele tale au trecut pe planul doi,ceva nu merge în direcţia corectă.