5 cauze ale absenţei orgasmului

1 74381 original jpg jpeg

Uneori, partea culminantă a actului sexual, orgasmul, pote fi imposibil de atins pentru femei. Iată care sunt cauzele care pot împiedica plăcerea maximă.

Obsesia de a ajunge acolo

Nu-ţi crea o obsesie din a atinge orgasmul,căci ai toate şansele să nu te simţi în largul tău în timpul sexului. Astfel,concentrându-te prea mult pe faptul că trebuie să ajungi la orgasm,rişti să devii prea încordată şi să ratezi acest moment.

Goleşte-ţi mintea şi lasă-te purtată de moment. Şi unele perioade stresante de la serviciu se pot transfera şi în pat. Totodată,şi depresiile pot ucide plăcerea sexuală.

Oare sunt destul de bună?

Dacă în timpul actului sexual nu conteneşti în a-ţi pune întrebări,ca de exemplu „oare mă mişc destul de bine?”,„sunt destul de atrăgătoare?”,sau îţi trec prin minte tot felul de gânduri de tipul „cred că m-am îngrăşat", „mâine am o groază de lucruri de rezolvat”, cu siguranţă că îţi va fi aproape imposibil să urci pe culmile plăcerii.

În loc de astfel de întrebări, mai bine i-ai spune partenerului tău ce fel de atingeri îţi plac. Este foarte important să te simţi bine în pielea ta.

Unele medicamente afectează orgasmul

Lipsa orgasmului poate fi cauzată şi de unele medicamente. Potrivit unor cercetări, există antidepresive, sedative, dar şi medicamente prescrise pentru tensiunea arterială care pot influenţa viaţa sexuală a unei femei. Astfel, dacă te afli sub un astfel de tratament, poate fi foarte dificil să atingi orgasmul.

Citeşte şi:

Soluţii pentru afecţiunile sexuale la femei

5 lucruri surprinzătoare despre orgasm

Lipsa lubrifierii

Sexul poate fi dureros dacă te confrunţi cu uscăciunea vaginală. Acest lucru înseamnă că nu vei avea parte de niciun orgasm exploziv. Din contră, întreg actul sexual poate fi un calvar. Dacă întâmpini astfel de probleme, este foarte important să foloseşti un lubrifiant.

Un nou... partener

După o perioadă de abstinenţă, de câteva luni,  poate fi mai greu de atins orgasmul, spun sexologii. Sexul cu un nou partenerpoate fi dificil la început,pentru că o femeie poate avea nevoie de un pic de timp pentru a se simţi în largul ei în „noul dormitor”. Este important să vă cunoaşteţi,să aveţi un preludiu prelungit pentru ca tu să obţii orgasmul.

Totodată,probleme pot apărea şi în relaţiile stabile,cu vechime. O problemă de cuplu poate perturba viaţa sexuală a femeii. Astfel,este foarte important să rezolvaţi orice conflict,ca acesta să nu se „transfere” şi între aşternuturi.