5 cauze ale infidelităţii

1 64495 original jpg jpeg

Infidelitatea adeseori duce la separare sau la divorţ. Şi cum nicio relaţie nu este perfectă, află ce aspecte trebuie să ai în vedere, pentru ca partenerul tău „să nu calce strâmb“.

Simte că nu este apreciat îndeajuns

Serviciul,treburile casnice şi copiii îţi ocupă cea mai mare a timpului şi de multe ori relaţia cu partenerul cade pe planul doi. Cu toate că la început te va înţelege şi va încerca să te ajute,dacă se va simţi neglijat o perioadă mai lungă de timp,este posibil să caute în altă parte ceea ce nu are acasă. Încearcă să-i apreciezi toate eforturile pe care le face pentru ca tu să fii fericită şi să te simţi împlinită. O vorbă bună spusă la timpul potrivit sau câteva ore petrecute în doi pot face minuni pentru relaţia voastră.

Lipsa de comunicare

Este principala cauză care şubrezeşte relaţia de cuplu şi care lasă loc neînţelegerilor. Dacă la început vă povesteaţi toate lucrurile petrecute peste zi şi vă împărtăşeaţi cele mai intime gânduri,acum vă rezumaţi să vă spuneţi doar strictul necesar. Poate că seara ajungeţi obosiţi acasă,dar nu este imposibil să găsiţi câteva minute în fiecare zi în care să aflaţi tot ce s-a s-a mai petrecut în viaţa voastră. De asemenea,este bine să discutaţi şi să găsiţi soluţii pentru cea mai mică problemă sau urmă de îndoială care apare în relaţia voastră.

Trece prin criza vârstei de mijloc

Dacă la 20 sau 30 de ani partenerul tău a fost un cuceritor,în momentul în care va depăşi pragul de 40 de ani va ajunge să se întrebe dacă puterea sa de seducţie este la fel de puternică ca în tinereţe. Pentru ca egoul său să fie satisfăcut,va începe să flirteze cu femeile din jurul său. Şi,cum de la un simplu flirt la infidelitate este doar un mic pas,sunt şanse mari ca partenerul tău să uite de jurămintele pe care ţi le-a făcut. O relaţie solidă,construită pe încredere şi comunicare,nu ar trebui să fie zdruncinată de criza vârstei de mijloc.

Citeşte şi:

Infidelitatea în funcţie de zodie

Adevăruri suprinzătoare despre infidelitate

Este influenţat de prieteni

Anturajul poate fi atât benefic,cât şi nociv pentru relaţia voastră. Ieşirile prea dese în oraş cu prietenii îi pot oferi ocazia ideală pentru a întâlni alte femei,şi influenţat de încurajarea amicilor că nu se va afla nimic,va fi tentat să calce strâmb. Din acest motiv,este bine să-i cunoşti îndeaproape prietenii şi să te asiguri că nu are parte de prea multe ispite când iese în oraş fără tine.

Nu are parte de prea multe clipe pasionale

Ei bine,am ajuns şi la crudul adevăr. Pentru ca o relaţie să funcţioneze,partea intimă este extrem de importantă. În lipsa ei,partenerul tău se va simţi frustrat,va crede că nu-l doreşti îndeajuns şi va căuta să-şi dovedească masculinitatea lângă altă femeie. Chiar dacă în cele mai multe cazuri este vorba doar de o pasiune de moment,şi nu de sentimente,trădarea este la fel de amară şi duce la despărţire.

Sfatul Specialistului

Bernard Tatomir,psihoterapeut,tel:0727 058 770

Email:Bernardtatomir@yahoo.com

De ce apare infidelitatea într-o relaţie? În general,oamenii acţionează şi abia apoi încep să se gândească la consecinţe. Lipsa de receptivitate a partenerilor,absenţa unui limbaj comun prin care aceste nevoi să fie înţelese,ignorarea,toate acestea pot fi motive ce atrag infidelitatea. Infidelitatea este efectul neînţelegerilor maritale,şi nu cauza lor. Răbdarea,respectul,timpul,redarea încrederii şi un efort reciproc de păstrare a pasiunii sunt câteva din secretele ce pot ţine la distanţă infidelitatea şi pot facilita uitarea când unul dintre parteneri a greşit.