5 fraze pe care să nu le spui când te cerţi

1 70197 original jpg jpeg

Fiecare cuplu are momente când se ceartă, din diferite motive. Iată care sunt cele cinci fraze pe care nu ar trebui să le foloseşti atunci când te cerţi cu partenerul tău.

„Este numai vina ta“

Dând vina pe cealaltă persoană este unul dintre cele mai comune lucruri pe care le facem în timpul unei discuţii aprinse. Odată ce acuzaţia a fost făcută,conversaţia  se va concentra asupra identificării celui care este de vină. Aşadar,în loc să daţi vina unul pe celălalt,concentraţi-vă în primul rând asupra a ce puteţi face pentru a vă rezolva problema pentru care vă certaţi,apoi explicaţi-vă modul în care comportamentul celuilalt vă afectează.

„Ai făcut acelaşi lucru ca data trecută“

În loc să-i spui persoanei de lângă tine ce ar fi trebuit sau nu ar trebuit să facă,spune-i că data viitoare să încerce o abordare diferită. Dacă-i vei aduce aminte de greşelile trecutului,rişti ca cearta să nu se oprească. Dacă l-ai iertat deja pentru ceva ce a făcut ultima dată,înseamnă că acel lucru nu mai poate fi folosit ca scuză în discuţiile voastre viitoare.

Citeşte şi:

Greşeli pe care şi cuplurile fericite le fac

5 sfaturi pentru a evita certurile în cuplu

„Vreau să ne despărţim“

În timpul certurilor  e uşor să spui lucruri pe care nu vrei să le spui cu adevărat. De aceea e bine să nu spui lucruri pe care să le regreţi mai târziu,deoarece nu va conta cât de multe scuze îi vei spune,chiar dacă o să-i promiţi că nu se va mai întâmpla niciodată. Chiar şi după scuzele primite,va mai dura un timp până când partenerul tau va avea încredere în tine din nou.

„Eşti un laş“

Atacurile personale îl va pune imediat pe celălalt în defensivă în timpul certurilor. De aceea e bine să renunţi la jigniri. Gândeşte-te că acestea nu vor pune punct discuţiei voastre,ci o vor amplifica.

„Trebuie să vorbeşti cu mine acum“

Această frază este întotdeauna spusă în timpul unei discuţii aprinse,atunci când unul dintre parteneri evită să comunice cu celălalt. În loc să-i spui că trebuie să vorbească cu tine,spune-i că vrei să-ţi acorde câteva minute pentru a-ţi exprima punctul tău de vedere.