5 indicii că nu eşti în relaţia potrivită

1 81149 original jpg jpeg

Câteodată, limbajul nonverbal poate fi mai evident chiar şi decât propriile noastre cuvinte. Dacă până acum s-a întâmplat să nu acorzi o atenţie sporită indiciilor fizice, află că acestea ar putea să îţi spună dacă te afli sau nu în relaţia potrivită!

Zâmbeşti mai puţin

În mod normal, când eşti îndrăgostită, ar trebui să te gândeşti mereu la persoana dragă, iar simplul gând să îţi aducă un zâmbet pe chip. În schimb, dacă omul de lângă tine nu este capabil să te facă să zâmbeşti, înseamnă că există o problemă de comunicare între voi. E foarte posibil ca niciunul să nu îndrăznească să vorbească despre problemele de cuplu, iar lipsa zâmbetului să fie încă un motiv în plus de a amplifica tensiunea în relaţie.

Ai o stimă de sine scăzută

Potrivit psihologilor, stima de sine este în strânsă legătură cu mediul în care trăim şi persoanele pe care le întâlnim. În relaţia de cuplu, dacă partenerul nu te laudă şi nu te încurajează să evoluezi prin a scoate în evidenţă toate calităţile tale, e normal ca stima de sine să scadă şi să îţi pierzi încrederea în forţele proprii. Dacă eşti plină de îndoieli şi de nesiguranţă, probabil nu ai lângă tine persoana potrivită, care să te sprijine.

Eşti epuizată emoţional

Nicio relaţie nu este perfectă, însă oboseala şi epuizarea psihică nu au ce căuta între tine şi partenerul de viaţă. Dacă simţi că îţi pierzi din empatie, ataşament şi entuziasm, înseamnă că o tensiune sau poate un conflict te secătuieşte din punct de vedere emoţional. Poate ar fi mai bine să discutaţi sursa problemei şi să ajungeţi la o înţelegere sau să vă despărţiţi amiabil.

Nu te pui pe primul loc niciodată

Uneori, relaţiile funcţionează şi dacă te pui pe primul loc, însă fără a da dovadă de egoism în faţa partenerului. Asta nu înseamnă că el contează mai puţin, doar că trebuie să nu uiţi niciodată de tine, oricât de îndrăgostită ai fi. Cât timp vei avea grijă de tine, nimeni nu va putea să te dezamăgească. În schimb, dacă vei uita cine eşti, nu vei face decât să trăieşti mereu în umbra celui de lângă tine.

Eşti în faza de negare

Specialiştii în psihologia cuplului susţin că femeile nu recunosc că au probleme în cuplu de teamă că relaţia lor s-ar putea sfârşi şi nu ar mai vedea nimic dincolo de partener. Această dependenţă de persoana iubită poate fi, de cele mai multe ori, nocivă, deoarece ele ajung să se compromită, să îi găsească mereu scuze bărbatului abuziv şi să se mulţumească cu nefericirea. Dacă ai trecut prin toate aceste stări, poate ar trebui să ceri ajutor specializat.