5 lucruri uimitoare despre orgasm!

placere jpeg

Este unul dintre subiectele pe care te sfieşti să le atingi chiar şi cu cea mai bună prietenă. Dacă ai curiozităţi sau nelămuriri, află 5 lucruri uimitoare despre orgasm pe care trebuie să le ştii!

Este mai probabil dacă ai un singur partener

Contrar aşteptărilor,orgasmul nu are loc doar atunci când eşti mai lipsită de inhibiţii,ci când eşti sigură de partenerul tău. Defapt,s-ar putea să fii mai introvertită atunci când ai un partener nou,decât atunci când ai o relaţie stabilă. Cu acelaşi partener vei fi mai relaxată şi vei putea să-i spui ce-ţi doreşti.

Dă frâu liber sentimentelor

Conform unui studiu,nu toate femeile spun ceea ce simt în timpul orgasmului,ci doar atunci când partenerii lor au orgasm şi atunci o fac doar pentru a-i încuraja. Dacă eşti mai tăcută în dormitor,ar fi bine să-ţi reconsideri poziţia. Zgomotele din dormitor te pot ajuta să ajungi mai repede la orgasm,deoarece pot fi incitante şi cresc libidoul.

Alege un partener chipeş

Se pare că  femeile ajung mai repede la orgasm dacă îşi consideră partenerii atractivi din punct de vedere fizic.Acest lucru se datorează faptului că sunt mai dornice să aibă copii cu astfel de parteneri şi în acest mod creşte dorinţa sexuală.

Orgasmul porneşte de la creier

În creier axistă 30 de zone responsabile pentru atingerea orgasmului. Cortexul frontal este zona care te îndeamnă să laşi la o parte inhibiţiile,o altă zonă procesează emoţiile,iar hipotalamusul este inundat cu substanţe chimice care stimulează starea de bine,cum este oxitacina.

Creşte metabolismul

Ritmul cardiac şi metabolismul se accelerează atunci când faci sex,şi chiar mai mult atunci când atingi orgasmul. Aşadar,sexul este cel mai bun mod pentru a scăpa de kilogramele în plus.