5 obstacole care te împiedică să ai o viaţă sexuală fericită

1 79930 original jpg jpeg

O viaţă sexuală fericită este ideală în cuplu, însă nu şi atunci când unul din parteneri întâmpină anumite obstacole în a-l satisface pe celălalt. Află cu ce probleme te-ai putea confrunta şi care ar fi soluţia pentru ele!

Sex la momentul nepotrivit

Foarte multe cupluri fac dragoste chiar şi atunci când nu îşi doresc neapărat. Pur şi simplu, sexul a devenit o rutină, un lucru pe care partenerii îl fac mecanic, din dorinţa de a-şi mulţumi partenerul şi din frica de a nu se termina relaţia. E un soi de compromis între cei doi. Deşi pretind că se relaxează psihic, tocmai acea deconectare lipseşte cu desăvârşire. Totul se reduce la atracţia fizică.

Intimitate doar în dormitor

A avea o viaţă sexuală fericită nu înseamnă numai să faci dragoste cu partenerul între pereţii camerei voastre, ci dimpotrivă, să fii dispusă să faci asta în orice loc şi în orice moment. Sexul nu trebuie baricadat într-o cameră, ci poate exista pretutindeni. Dacă îţi vei privi partenerul în ochi numai când ajungi în pat, atracţia şi sentimentele care îţi dau starea de bine vor dispărea.

Ideea că dorinţa poate fi programată

Ai programt vreodată o partidă de amor? S-a ridicat actul în sine la nivelul aşteptărilor? Ei bine, cu siguranţă nu şi asta pentru că dorinţa de a face dragoste nu poate fi programată. Este un sentiment intrinsec, pe care ori îl ai pentru totdeauna, ori nu îl mai ai deloc. De regulă, când îţi programezi seara amoroasă, nu îţi poţi controla totodată şi organismul, motiv pentru care s-ar putea să nu te simţi exact aşa cum ţi-ai dorit.

Te critici prea mult

Performanţele sexuale nu au nicio legătură cu dragostea dintre parteneri. Cu toţii avem limite în pat, însă trebuie să învăţăm să trecem peste ele şi să ne acceptăm aşa cum sunt. În timp ce unele persoane sunt mai dornice, altele pot avea un libidou scăzut, însă asta nu înseamnă că nu au sentimente, ci doar că nu sunt atât de siguri pe corpul lor. Poate ar fi mai bine să laşi critica deoparte şi să te placi pentru felul în care arăţi. Doar aşa îi vei transmite din siguranţa ta şi partenerului.

Sexul ca o tehnică

Aşa-i că te-ai gândit de multe ori ce tehnici să mai aplici în pat pentru a-i face partenerului pe plac? Cu cât te vei gândi mai mult la acest lucru, cu atât nu vei mai reuşi să te concentrezi asupra emoţiilor şi asupra momentului în sine. Gândurile te pot distrage de la a te simţi bine, aşa că poate ar fi mai bine să laşi teoria deoparte şi să treci direct la practică.