6 întrebări sexuale pe care ţi-e ruşine să le exprimi

1 71823 original jpg jpeg

Ai avut vreodată întrebări legat de sex, de excitare sau orice altceva privind viaţa intimă pe care nu ai ştiut cum să le exprimi sau ţi-a fost ruşine să le spui cu voce tare? Ei bine, nu eşti singura.

1. De ce când fac sex,îmi pierd interesul pe parcurs?

„Uneori când fac sex cu soţul sunt foarte excitată la început,apoi îmi pierd interesul şi tot ce îmi doresc este ca el să ajungă la orgasm şi să terminăm. Este normal?”. Dacă situaţia este doar ocazională,atunci nu se pune problema de disfuncţii sexuale nediagnosticate.  Poate că soţul tău face anumite mişcări,atunci când se menţine excitarea,pe care nu le mai face în situaţia descrisă mai sus. Cunoaşterea corpului şi comunicarea dorinţelor şi a nevoilor sunt extrem de importante,când vine vorba de sex. Dacă îţi pierzi interesul,lasă-l să ştie.

2. Uneori,după sex plâng. E jenant,dar este normal?

Este absolut normal! Sexul poate declanşa o serie de emoţii intense,de la euforie la tristeţe sau chiar mânie. În timpul contactului fizic,organismul eliberează neurochimicale,cum ar fi oxitocina,dopamina şi noradrenalina,care pot activa o serie de emoţii neaşteptate,puternice. Cu toate acestea,în cazul în care depresia de după sex este constantă,fiind catalogată drept severă,discută cu medicul tău sau cu un terapeut sexual.

3. Simt că am un miros vaginal foarte puternic. Să mă îngrijorez?

Probabil că nu,mai ales în cazul în care nimic nu s-a schimbat. Multe femei sunt conştiente de mirosul lor vaginal şi sunt mai deranjate de el,decât partenerii lor. De fapt,ai fi surprinsă să afli că soţul tău îl găseşte atrăgătorsau erotic. Normele culturale au făcut un deserviciu femeilor,prin inducerea sentimentului de ruşine şi jenă când vine vorba de mirosurile naturale. Cercetările arată că mirosul vaginal este un factor cheie în răspunsul erotic şi că blocarea lui interferează cu eficienţa evolutivă şi satisfacţia sexuală pe termen lung.

4. Uneori,după sex,sângerez puţin. Este ok?

Cel mai bine este să discuţi cu medicul tău despre orice sângerare post-sex. Acesta poate fi de multe ori un semn care indică o problemă,cel mai frecvent o infecţie sau o rană de col uterin,dar,uneori,poate semnala ceva mai îngrijorător,cum ar fi cancerul de col uterin. Ocazional însă,femeile,în special adolescentele sau cele însărcinate,sângerează uşor,semn al modificărilor normale de dezvoltare ale colului uterin.

5. Este normal să am crampe după actul sexual?

Da. Crampele după actul sexual pot fi normale. Acestea pot fi rezultatul unui disconfort la nivelul vezicii sau a tractului urinar. Pentru a reduce crampele în timpul şi după sex,goleşte vezica urinară înainte de contactul intim. Cu toate acestea,dacă ele persistă după actul sexual,cel mai bine este să consulţi un medic pentru a exclude orice problemă de sănătate care stă la bază,cum ar fi endometrioza,fibroamele sau o infecţie a tractului urinar.

6. Scap gaze în timpul contactului. Se întâmplă şi altor femei?

Este normal şi natural. Se întâmplă foarte multor femei.  Organele de reproducere,uter,ovare şi vagin,sunt situate în imediata apropiere a colonului,cea mai mare parte a tractului gastro-intestinal. În timpul actului sexual,orice mişcare a acestor organe poate provoca,de asemenea,deplasarea colonului,care este apoi capabil să elibereze gaze. Uneori,chiar şi un orgasm poate declanşa eliberarea lor,datorită muşchilor relaxaţi înainte de punctul culminant. Jenant? Da,dar ajută să ştii că suntem toate în aceeaşi barcă aici.Recente

sex la birou foto  Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă foto  Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024 Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie jpg
bărbat în boxeri foto  Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori Aaa atragi dragostea Sursa foto shutterstock 157161779 jpg