Adevărul gol-goluţ despre relaţiile de cuplu!

1 64519 original jpg jpeg

Viaţa alături de partenerul mult iubit este ca o continuă vacanţă, acesta este idealul promovat de societatea în care trăim, dar adevărul este că, oricât de mult am ţine la persoana de lângă noi, o relaţie nu este tot timpul doar lapte şi miere.

Speri să găseşti un bărbat galant,care să îţi aducă zilnic flori şi ciocolată,care să îţi pregătească cine romantice sau mici surprize ori de câte ori eşti deprimată. Un tip care să înţeleagă de ce plângi la filmele romantice şi care să se ofere să spele el vasele,atunci când eşti prea obosită chiar şi pentru a te schimba în pijamale. Ciudat este că ai aceste aşteptări,deşi ai fost martoră la multe momente de cumpănă între apropiaţii tăi sau ai asistat la mici disensiuni între prietenele tale şi iubiţii/soţii lor.

Adevărul gol-goluţ este că relaţiile (da,chiar şi cele “perfecte”) necesită compromisuri

Atunci când vei înţelege că dragostea înseamnă să vă acceptaţi unul pe celălalt cu bune şi rele,când vei învăţa să îi iubeşti şi defectele,abia atunci te vei bucura pe deplin povestea de dragoste în care tu eşti protagonista.

Aici sunt 15 adevăruri dure despre relaţii care te pot ajuta să îţi creezi nişte aşteptări realiste:

1. Nu te vei simţi întotdeauna atrasă de iubitul tău.

2. De multe ori s-ar putea ca simpla lui prezenţă să te irite.

3. Nu îţi va fi dor întotdeauna de partenerul tău atunci când sunteţi departe unul de celălalt.

4. Uneori ar putea să te plictisească.

 5. Te vei întreba dacă ai făcut alegerea corectă sau dacă nu cumva există bărbaţi mai buni decât el.

6. Deşi este lângă tine,te vei simţi singură în unele seri.

7. Acum îl vei iubi la nebunie şi peste câteva momente poţi să nu mai găseşti nimic atractiv la el.

8. Viaţa ta sexuală poate să nu fie aşa cum ai visat,mai ales dacă înainte ai avut un partener foarte bine dotat,iar acum iubitul tău nu reuşeşte să îl egaleze pe fostul.

9. Nu vei avea chef să faci sexde fiecare dată când va vrea el.

10. Dragostea adevărată poate să includă şi teamă.

11. Se poate să te gândeşti uneori: "Vreau să plec. Vreau altceva. Vreau pe altcineva". Acestea sunt doar gânduri şi sunt normale. Asta nu înseamnă că sunt reale. Cel mai adesea sunt doar o altă manifestare a fricii.

12. Te vei întreba de ce nimeni nu vorbeşte despre cât de greu poate fi într-o relaţie. Oare în celelalte cupluri totul este perfect,numai în cazul vostru sunt probleme? Nu,adevărul este că oamenii preferă să lase să se vadă doar partea frumoasă a relaţiei. Până la urmă şi despre asta este vorbă,despre a şti doar voi ce se întâmplă în spatele uşilor închise.

13. Certurile sunt inevitabile.

14. Vă veţi răni reciproc şi vă veţi arunca reproşuri pe care nu le veţi crede sau care nu sunt aşa deranjante atunci când vă împăcaţi.

15. Uneori îţi poţi pierde încrederea în el,alteori va trebui să mai faci şi tu primul pas spre împăcare şi să recunoşti atunci când greşeşti. Asta este un lucru bun.

După ce ai citit această listă te poţi întreba de ce ar vrea cineva să se implice într-o relaţie pe termen lung. Poate că este mai puţin riscant să fii singurăşi să decizi de capul ce să faci,când să te implici într-o idilă şi când să spui stop. Dar într-o relaţie intimă înveţi să împarţi tristeţi şi bucurii,să îţi gestionezi sentimentele,să fii mai tolerantă,răbdătoare şi să manifeşti compasiune. O relaţie pe termen lung te ajută să te maturizezi.