Bărbaţii vor sex, iar femeile doar iubire?

1 relatii si cuplu jpg jpeg

Ce-i atrage pe bărbaţi mai mult la o femeie: felul cum zâmbeşte sau formele ei voluptoase? Adevărul este că un decolteu generos nu prea le scapă atenţiei, însă lucrurile sunt mult mai complicate de-atât.

Este dovedit ştiinţific: bărbaţii se gândesc la sex mai des decât femeile. Iar exemplele din viaţă ne confirmă asta prin faptul că aventurile amoroase sunt net mai numeroase în cazul lor decât în cel al femeilor. Bărbaţii sunt pragmatici şi când vine vorba de „iubire“: este de-ajuns să existe atracţie sexuală. De vină este cantitatea mare de testosteron care le circulă prin sânge şi care-i transformă în cuceritori. În schimb, femeile au nevoie de măcar puţin romantism pentru a ajunge la partea palpabilă a iubirii. Altfel spus, există şanse considerabil mai mari ca o femeie să ajungă în aşternuturi cu un bărbat dacă se simte conectată emoţional cu el.

Dragoste versus sexualitate

Iubirea încununează sentimentele dintre un bărbat şi o femeie, iar intimitatea fizică este doar una dintre căile care duc către împlinirea emoţională. Dacă până mai ieri, iubirea feminină avea o aură romantică, astăzi, multe dintre femei sunt capabile să separe sexul de sentimente şi să aibă o aventură doar pentru a se distra sau pentru a-şi testa farmecul. Femeile au devenit din ce în ce mai conştiente de sexualitatea lor şi ştiu exact ce-şi doresc de la un bărbat şi din acest punct de vedere.

Infidelitatea nu începe în pat

În ciuda opiniei generale, sexul nu este singurul lucru care poate duce la infidelitate. De multe ori bărbaţii înşală pentru că se simt neglijaţi sau insuficient apreciaţi. Nici un bărbat nu se va complace alături de o femeie indiferentă. Dacă simte că nu i se acordă atenţie, un bărbat va căuta alinare în altă parte. Iar o relaţie de cuplu lipsită de romantism şi de consideraţie reciprocă transformă sexul în rutină. Şi nesiguranţa este o altă cauză care îi face pe bărbaţi să caute în altă parte: vor să-şi demonstreze că încă mai sunt arătoşi şi că nu şi-au pierdut atuurile de cuceritori. 

Dau impresia de duri, dar au nevoie de iubire

Şi bărbaţii trăiesc cu intensitate iubirea, sub toate aspectele ei, inclusiv suferă după o despărţire, dar, de cele mai multe ori, din orgoliu, nu arată. Mulţi dintre ei evită să-şi exprime sentimentele, fie aşa au fost educaţi – bărbaţii nu plâng, nu sunt slabi, nu se vaietă niciodată – fie nu au curajul s-o facă. Astfel, ajung să-şi mascheze şi, de cele mai multe ori, nu le exprimă. Chiar dacă, adesea, sunt acuzaţi că le este gândul doar la sex, mulţi dintre ei au la fel de multă nevoie de afecţiune ca şi noi.

Sfatul specialistului

Florina-Alina Rad, psihoterapeut adlerian, tel: 0721474979

Bărbaţii dintotdeauna au fost investiţi cu rolul de cuceritori, protectori şi programaţi să îşi perpetueze specia, să îşi ducă numele mai departe. Acest rol îi face mai curajoşi în a aborda relaţiile prin nevoia de dominare, de cucerire, mai ales prin sex, prin acea postură de acaparare fizică a trofeului cucerit. Femeia îşi exprimă emoţiile prin limbaj, gesturi, ceea ce o face mai sensibilă pentru nevoia de dragoste, de susţinere şi de respect. Femeile îşi doresc, mai întâi, o conectare emoţională înaintea unei exprimări fizice. La bărbaţi, dorinţa fizică poate fi considerată o modalitate de a-şi exprima iubirea. E ca şi cum ar vorbi în limbi diferite, dar despre acelaşi lucru - relaţie de iubire. Desigur ca bărbatul experimentează mai multe relaţii, unele bazate pe sex pentru a se pregăti, dar şi pentru a căuta marea iubire. Femeia, însă, se vrea a fi mai întâi cucerită. Există şi femei care caută o relaţie doar pentru a-şi consolida imaginea de sine, aceea că sunt considerate sexi.

Sursă imagine: www.bonobology.com



Recente

7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg
relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg