Bărbaţii vor sex, iar femeile doar iubire?

1 relatii si cuplu jpg jpeg

Ce-i atrage pe bărbaţi mai mult la o femeie: felul cum zâmbeşte sau formele ei voluptoase? Adevărul este că un decolteu generos nu prea le scapă atenţiei, însă lucrurile sunt mult mai complicate de-atât.

Este dovedit ştiinţific: bărbaţii se gândesc la sex mai des decât femeile. Iar exemplele din viaţă ne confirmă asta prin faptul că aventurile amoroase sunt net mai numeroase în cazul lor decât în cel al femeilor. Bărbaţii sunt pragmatici şi când vine vorba de „iubire“: este de-ajuns să existe atracţie sexuală. De vină este cantitatea mare de testosteron care le circulă prin sânge şi care-i transformă în cuceritori. În schimb, femeile au nevoie de măcar puţin romantism pentru a ajunge la partea palpabilă a iubirii. Altfel spus, există şanse considerabil mai mari ca o femeie să ajungă în aşternuturi cu un bărbat dacă se simte conectată emoţional cu el.

Dragoste versus sexualitate

Iubirea încununează sentimentele dintre un bărbat şi o femeie, iar intimitatea fizică este doar una dintre căile care duc către împlinirea emoţională. Dacă până mai ieri, iubirea feminină avea o aură romantică, astăzi, multe dintre femei sunt capabile să separe sexul de sentimente şi să aibă o aventură doar pentru a se distra sau pentru a-şi testa farmecul. Femeile au devenit din ce în ce mai conştiente de sexualitatea lor şi ştiu exact ce-şi doresc de la un bărbat şi din acest punct de vedere.

Infidelitatea nu începe în pat

În ciuda opiniei generale, sexul nu este singurul lucru care poate duce la infidelitate. De multe ori bărbaţii înşală pentru că se simt neglijaţi sau insuficient apreciaţi. Nici un bărbat nu se va complace alături de o femeie indiferentă. Dacă simte că nu i se acordă atenţie, un bărbat va căuta alinare în altă parte. Iar o relaţie de cuplu lipsită de romantism şi de consideraţie reciprocă transformă sexul în rutină. Şi nesiguranţa este o altă cauză care îi face pe bărbaţi să caute în altă parte: vor să-şi demonstreze că încă mai sunt arătoşi şi că nu şi-au pierdut atuurile de cuceritori. 

Dau impresia de duri, dar au nevoie de iubire

Şi bărbaţii trăiesc cu intensitate iubirea, sub toate aspectele ei, inclusiv suferă după o despărţire, dar, de cele mai multe ori, din orgoliu, nu arată. Mulţi dintre ei evită să-şi exprime sentimentele, fie aşa au fost educaţi – bărbaţii nu plâng, nu sunt slabi, nu se vaietă niciodată – fie nu au curajul s-o facă. Astfel, ajung să-şi mascheze şi, de cele mai multe ori, nu le exprimă. Chiar dacă, adesea, sunt acuzaţi că le este gândul doar la sex, mulţi dintre ei au la fel de multă nevoie de afecţiune ca şi noi.

Sfatul specialistului

Florina-Alina Rad, psihoterapeut adlerian, tel: 0721474979

Bărbaţii dintotdeauna au fost investiţi cu rolul de cuceritori, protectori şi programaţi să îşi perpetueze specia, să îşi ducă numele mai departe. Acest rol îi face mai curajoşi în a aborda relaţiile prin nevoia de dominare, de cucerire, mai ales prin sex, prin acea postură de acaparare fizică a trofeului cucerit. Femeia îşi exprimă emoţiile prin limbaj, gesturi, ceea ce o face mai sensibilă pentru nevoia de dragoste, de susţinere şi de respect. Femeile îşi doresc, mai întâi, o conectare emoţională înaintea unei exprimări fizice. La bărbaţi, dorinţa fizică poate fi considerată o modalitate de a-şi exprima iubirea. E ca şi cum ar vorbi în limbi diferite, dar despre acelaşi lucru - relaţie de iubire. Desigur ca bărbatul experimentează mai multe relaţii, unele bazate pe sex pentru a se pregăti, dar şi pentru a căuta marea iubire. Femeia, însă, se vrea a fi mai întâi cucerită. Există şi femei care caută o relaţie doar pentru a-şi consolida imaginea de sine, aceea că sunt considerate sexi.

Sursă imagine: www.bonobology.comRecente

Cuplu jpg
3 detalii esentiale la o prima intalnire Sursa foto shutterstock 101817463 jpg
De ce barbatii insurati cred ca alte femeile maritate sunt mai atractive Sursa foto shutterstock 1746423464 jpg
Secretele celor priceputi in dormitor Sursa foto shutterstock 2253401153 jpg
Mama, pe primul loc in topul prioritatilor lui Sursa foto shutterstock 1090333826 jpg
Cum ti ar putea imbunatati viata intima curatenia de primavara Sursa foto shutterstock 2119185203 jpg
Migdale jpg
femei care înșală Shutterstock jpg
Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg